© Joãs Silas

Syksyllä 2018 TAMK noudattaa valtakunnallista suositusta ja lähettää valintakoekutsun vain tiettyjen koulutusten valintakokeisiin. Osaan koulutuksien valintakokeista osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Tällä sivulla kerrotaan, minkä koulutusten hakijat saavat valintakoekutsun ja minkä koulutusten eivät. Lisäksi sivulle on koottu ohjeet niiden koulutusten hakijoille, joille kutsua ei lähetetä.

Valintakoekutsut lähetetään hakijoille sähköpostitse seuraavissa hakukohteissa noin viikkoa ennen valintakoepäivää (ks. TAMKin valintakoepäivät):

Jos olet hakenut vain yllä mainittuihin koulutuksiin seuraa sähköpostiasi ja muista tarkistaa myös roskapostikansiosi. Jos olet mielestäsi oikeutettu valintakoekutsuun ja sitä ei löydy hakemuksella ilmoittamastasi sähköpostista vielä muutama päivä ennen ilmoitettua valintakoepäivää, olethan yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.

Valintakoepäivät ja hakuohjeet löytyvät täältä: Syksyn yhteishaku 2018.

Koulutukset, joihin ei lähetetä kutsua

Osaan valintakokeista sinun tulee osallistua omatoimisesti. Sinun tulee osallistua valintakokeeseen siinä ammattikorkeakoulussa, jonka hakukohde on sinulla saman valintakoeryhmän ylimpänä hakutoiveena ja hakukohde tekee valintakoeyhteistyötä.

Valintakoekutsuja ei lähetetä tekniikan alan koulutusten hakijoille. Alta löydät alan tarkemmat ohjeet valintakokeeseen tulemisesta. Tutustu niihin tarkasti.

Valintakokeiden pisteet ja arviointi

Jos sinulla on kysyttävää valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä tulosten julkaisun jälkeen, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut@tamk.fi. Jos sinulla on tämän jälkeen kysyttävää TAMKissa suoritetun valintakokeen tai ennakkotehtävän arvioinnista, katso yhteystieto täältä (linkki tulossa).

Tekniikan alan päivä- ja monimuotototeutusten tarkemmat ohjeet

Valintakokeen aika ja paikka
Valintakoe on perjantaina 2.11.2018 kello 10.00 - 12.30 Tampereen ammattikorkeakoululla osoitteessa Kuntokatu 3 / Teiskontie 33, Tampere. Sisäänkäynti on Teiskontien puoleisista ovista. Löydät kartan ja tietoja kulkuyhteyksistä TAMKin nettisivuilta. Kokeesta voi poistua aikaisintaan kello 11.00.

Ilmoittautuminen valintakokeeseen
Sinun tulee ilmoittautua valintakokeeseen Teiskontien puoleisessa aulassa kello 8.45 - 9.45. Välttääksesi ruuhkan, saavuthan hyvissä ajoin paikalle.

Ilmoittautumisen yhteydessä selviävät koetilan sijainti ja tarkemmat ohjeet.

Ota mukaan

 • lyijykynä, kumi ja viivoitin
 • valokuvallinen todistus henkilöllisyyden todentamiseksi
 • kello, jos haluat seurata ajan kulumista (puhelin ei saa olla käytössä kokeen aikana)
 • Huom! Laskinta ei valintakokeessa saa käyttää.
Pysäköinti ja julkinen liikenne

Huomaathan, että valintakoepäivänä ei voi pysäköidä TAMKin kiinteistön alueella. TAMKin lähiympäristössä on hyvin niukasti maksullisia pysäköintipaikkoja sairaalan alueen rakennustöiden vuoksi. Suosittelemme käyttämään busseja, jotka kulkevat Teiskontietä. Löydät Tampereen joukkoliikenteen aikataulut ja Repa reittioppaan osoitteesta http://aikataulut.tampere.fi/.

Ruokailu
Opiskelijaravintola on avoinna valintakoepäivänä.

Lisätietoa valintakokeen sisällöstä

Lisätietoja hakuohjeista ja valintakokeista löydät TAMKin nettisivuilta ja Opintopolku.fi -sivustolta hakukohteen hakuohjeista Valintaperusteet ja pääsykokeet -välilehdeltä.

Suomen- ja ruotsinkielisen tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen tulee ennakkoaineisto, joka on luettavissa netissä kaksi viikkoa ennen koetta. Ennakkoaineisto luettavissa täältä: http://teliennakko.metropolia.fi/

Kielitaidon osoittaminen

Suomen kielen B2-taitotasoa testaava koe järjestetään hakijalle, jonka äidinkieli tai koulusivistyskieli on eri kuin opetuskieli suomi. Kielikokeen tulee olla hyväksytysti suoritettu, jotta voi tulla valituksi koulutukseen.

Kokeen kirjallinen osuus alkaa keskiviikkona 7.11.2018 kello 8.30, tilassa B6-29, ja se päättyy kello 9.30. Heti sen jälkeen samassa tilassa järjestetään kokeen suullinen osuus, joka toteutetaan ryhmähaastatteluina. Mikäli sinulla on jo virallinen todistus suomen kielen B2-taitotason suorittamisesta, tuo todistus ja kopio siitä mukanasi tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen 2.11.2018. Kopion todistuksesta voit jättää valintakokeen  Info-pisteeseen tai valintakokeen valvojalle.

Koulusivistyskielellä tarkoitetaan:

 • peruskoulussa tai lukiossa opetuskielenä ollutta kieltä, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana.

Koulusivistyskieleksi katsotaan myös:

 • kieli, jolla hakija on ylioppilastutkinnossa suorittanut hyväksytyn kokeen äidinkielessä
 • kieli, josta hakija on saanut ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanan magna cum laude approbatur suomi toisena kielenä -kokeessa.
 • ammatillisessa oppilaitoksessa opetuskielenä ollut kieli, josta hakijalla on todistuksessaan äidinkielen arvosana.

Kielikoetta ei järjestetä hakijoille, joiden äidinkieli on ruotsi ja jotka ovat saaneet toisesta kotimaisesta kielestä (suomi) lukion päättötodistukseen vähintään arvosanan kahdeksan (8). Kielikoetta ei myöskään järjestetä hakijalle, joka on suorittanut yleisen kielitutkinnon (YKI) suomen kielen kokeen ja saavuttanut siinä vähintään tason neljä (4).

TAMK hyväksyy toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun kielikokeen.

Työkokemusta, opiskeluvalmiuksia ja motivaatiota mittaava tehtävä (HUOM! koskee vain monimuotototeutusten hakijoita)

Tekniikan valtakunnallisen valintakokeen lisäksi monimuotototeutuksiin hakeneet hakijat tekevät oman työkokemusta, motivaatiota ja opiskeluvalmiuksia mittaavan tehtävän. Työkokemusta, opiskeluvalmiuksia ja motivaatiota mittaava tehtävä tehdään erillisellä sähköisellä lomakkeella, joka tulee palauttaa 4.11.2018. mennessä tehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti. Tehtävään pääset tästä.

Tehtävästä voit saada enintään 40 pistettä ja siitä tulee saada vähintään 10 pistettä, jotta voit tulla valituksi. Kumpikin valintakokeen osa (tekniikan valtakunnallinen koe ja työkokemusta, motivaatiota ja opiskeluvalmiuksia mittaava tehtävä) on pakollinen. 

Yhteystiedot

Biotuote- ja prosessitekniikan koulutus

 • Opintoasiainkoordinaattori Noora Koskinen puh. 040 669 4976, opinto-ohjaaja Merja Hanhimäki puh. 040 836 3178

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus

 • Opintoasiainkoordinaattori Mervi Tikkanen puh. 050 311 9735, opinto-ohjaaja Anja Salo puh. 040 801 6440

Rakennusalan työnjohdon koulutus ja Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

 • Opintoasiainkoordinaattori Anne Kulmala puh. 0400 991 236, opinto-ohjaaja Petri Murtomaa puh. 050 570 2289

Konetekniikan koulutus (Sastamala)

 • Opintoasiainkoordinaattori Satu Kelhä puh. 040 801 6251, opinto-ohjaaja Anja Salo puh. 040 801 6440
 • HUOM! Konetekniikan koulutukseen hakeneet hakijat osallistuvat valintakokeeseen Tampereella

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tamk.fi