Mitä voin opiskella avoimessa AMKissa?

Avoimessa AMKissa voit opiskella TAMKin AMK-tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja sekä YAMK-tutkintojen yhteisiä opintoja.

Miten löydän ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) opinnot koulutustarjonnasta?

YAMK-opinnot löytyvät koulutustarjonnan loppupäästä. Voit myös käyttää Rajaa-toimintoa koulutustarjonnassa valitsemalla "YAMK-opintojaksot". Tarjonnassamme ovat ainoastaan YAMK-tutkintojen yhteiset opintojaksot.

Milloin opinnot järjestetään?

Opintojaksojen lähiopetus järjestetään sekä päiväaikaan että iltaisin klo 16–21 välillä. Myös lauantaisin voi olla lähiopetusta. Päiväopiskelu ja osa iltaopiskelusta järjestetään tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä. Osa opintojaksoista järjestetään verkko-oppimisympäristö Tabulassa, jolloin lähiopetusta ei ole.

Miten opiskelijat valitaan?

Kuka tahansa ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta voi ilmoittautua avoimen AMKin opiskelijaksi. YAMK-tutkinnon opintojaksoilla pärjääminen edellyttää AMK- tai vastaavaa tutkintoa. Opiskelijat valitaan opintojaksoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

TAMKin tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat Pakin kautta. Heidät hyväksytään opintojaksolle, jos ryhmässä on tilaa. Joillakin opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia.

Mitä opiskelu edellyttää?

Opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia ja ne esitetään koulutuskuvauksessa. Opiskelijan omaan harkintaan jää, pärjääkö hän kyseessä olevalla opintojaksolla. Poikkeuksena on musiikin ryhmäopetukseen kuuluvat opintojaksot, joissa opettaja varmistaa ensimmäisellä kerralla etukäteistietojen ja -taitojen riittävyyden. Useisiin opintojaksoihin kuuluu kirjallisia tehtäviä ja verkko-opiskelua, jotka edellyttävät tietotekniikan käyttöä. Englannin kieliset opinnot edellyttävät hyvää englannin kielen taitoa.

AMKissa opiskelu edellyttää kykyä aktiiviseen ja itsenäiseen opiskeluun. Myös vastuullinen toiminta ryhmässä muut huomioon ottaen on tärkeää, jotta opinnot sujuvat hyvin.

Mitä opiskelu maksaa?

Opiskelusta veloitetaan  15 €/ opintopiste, paitsi polkuopintojen opinnoista 10 €/ opintopiste. Opintomaksusta lähetämme laskulinkin opiskelijan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. TAMKin tutkinto-opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia.

Saanko opiskeluun opintotukea?

Avoimen AMKin opiskeluun ei voi saada opintotukea eikä muitakaan opintososiaalisia etuja, kuten ateriatukea tai matka-alennuksia.

Miten opintoihin ilmoittaudutaan?

Opintoihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy opintojaksokuvauksen tai polkuopinnon yhteydestä. Lähetämme kutsukirjeet opintojaksolle sähköpostilla noin viikkoa ennen opintojakson aloitusta. Tarkista myös roskapostisi, jos odotat meiltä kutsua.

Mitä teen, jos joudun perumaan opiskeluni?

Sinun tulee perua opiskelusi avoimen AMKin toimistoon joko puhelimitse tai sähköpostilla. Opettajat eivät vastaanota perumisia. Ellet peru ilmoittautumistasi etkä saavu opintojaksolle, veloitamme koko opintojakson hinnan. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 7 päivää ennen opinnon alkamista. Polkuopintojen ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 14 päivää ennen opintojen alkamista.

Mitä hyötyä opinnoista on tutkinto-opiskelijaksi haettaessa?

TAMKin AMK-tutkinto-ohjelmiin saa hakukelpoisuuden suoritettuaan 60 opintopistettä avoimessa ammattikorkeakoulussa. Haku tapahtuu erillishaussa. Myös hakukelpoiset voivat hakea erillishaussa suoritettuaan 60 opintopistettä. Erillishaun ohjeet löytyvät hakusivuilta. Myös yksittäisten opintojen suorittaminen kannattaa, sillä ne ovat hyväksiluettavissa TAMKin AMK-tutkintoihin, jos myöhemmin haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi. Opinnoista avoimessa AMKissa voi olla hyötyä myös valintakokeeseen valmentautumisen yhteydessä.

Mitä polkuopinnot tarkoittavat?

Polkuopinnoilla tarkoitetaan opintoja, joita suoritetaan avoimessa AMKissa tähtäimenä hakea myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi. Opinnot ovat yleensä 1. vuoden opintoja.

Miten aloitan opiskelun TAMKin avoimessa AMKissa?

Tutustu avoimen AMKin koulutustarjontaan ja ilmoittaudu haluamallesi opintojaksolle. Jos tarjonnastamme ei löydy sinua kiinnostavia opintojaksoja, voit tutustua TAMKin opinto-oppaaseen (ks. opetussuunnitelmat) ja tutkintokoulutuksen opintojaksoihin. Jos sieltä löytyy kiinnostavia opintojaksoja, voit myös ilmoittautua niille. Otamme selvää sen jälkeen, mahtuuko tutkinto-ryhmään opiskelemaan.

Kun olet ilmoittautunut, saat sähköpostiisi kutsun opintojaksolle. Viestissä kerrotaan, miten saat käyttäjätunnukset ja mistä löydät opintojesi lukujärjestyksen.

Pääsenkö käyttämään TAMKin liikuntapalveluja avoimen AMKin opiskelijana?

Unipoli Sportin liikuntapalvelut on suunnattu vain korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Miten voin antaa palautetta avoimen AMKin opintojaksoista tai toiminnasta?

Palautetta voit laittaa osoitteeseen avoinamk@tamk.fi tai täyttämällä opintojaksopalautteeseen tarkoitetun lomakkeen. Opintojaksoista voi antaa palatutetta opettajien ohjeiden mukaisesti.