Etkö saanut tutkinto-opiskelupaikkaa? Ei hätää, suorita polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa ja hae ensi vuonna uudestaan. Jos pääset sisään, suorittamasi opinnot luetaan hyväksi tutkintoon.

Avoimen AMKn opinnot voivat toimia hakuperusteena ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Kun olet suorittanut 60 opintopistettä AMK-tutkintoon tai 15-30 opintopistettä YAMK-tutkintoon kuuluvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Huomaa, että vaaditun opintopistemäärän suorittaminen ei takaa pääsemistä tutkinto-opiskelijaksi. Se antaa kuitenkin mahdollisuuden hakea muihinkin ammattikorkeakouluihin kyseiseen koulutusohjelmaan mikäli ko. koulutukseen on mahdollista hakea erillishaussa. TAMKissa määritellään vuosittain mihin koulutuksiin erillishaku avataan.

Jos pystyt opiskelemaan täyspäiväisesti, tarjoamme valmiiksi suunniteltuja polkuopintoja, joissa erillishaussa vaaditun opintopistemäärän suorittaminen onnistuu lukuvuoden/-kauden aikana. Tällöin sinulla pitää olla mahdollisuus opiskella täysipäiväisesti päiväaikaan tai monimuotokoulutuksessa ja YAMK-polkuopinnoissa niin, että lähiopetusta on iltaisin tai torstaista lauantaihin. Tarkemmat tiedot järjestämismuodosta löydät kunkin polkuopinnon kohdalta.

AMK-tutkinnon lyhyet polkuopinnot insinööritutkintoon kannattavat myös! Lyhyempien polkujen suorittamisen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa ja suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Katso video: Kaksi polkuopiskelijaa kertoo opinnoistaan

Polkuopintotarjonta, kevät 2019

Ilmoittautuminen tapahtuu koulutuskuvauksesta löytyvällä e-lomakkeella.

Avoimen AMKin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti ja paikkamäärä mainitaan kunkin polkuopintokokonaisuuden kuvauksessa. Kaikkiin ilmoittautuneisiin olemme yhteydessä sähköpostilla viimeistään ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Ennen ilmoittautumista harkitse salliiko nykyinen elämäntilanteesi kokopäiväisen opiskelun ja onko siihen taloudellisia mahdollisuuksia. Avoimen AMKin opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen ja vain erittäin harvoissa tapauksissa voi opiskella työttömyysetuudella. Poikkeuksena ovat lyhyet polkuopinnot, jotka ovat laajuudeltaan alle 5 opintopistettä kuukaudessa, eivätkä ne siten vaikuta työttömyysetuuksiin.

Suomenkielisissä opinnoissa vaaditaan hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja englanninkielisissä ohjelmissa vastaavasti englannin kielen osaamista.