Musiikin opinnot järjestetään Musiikkiakatemialla Pyynikillä. Musiikkiakatemia on TAMKin musiikin opiskelijoiden ja Tampereen konservatorion musiikin opiskelijoiden oppimisympäristö. Lähistöllä on käytössä muitakin opetustiloja, kuten pianopedagoginen laboratorio.

Sijainti ja yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu
Musiikkiakatemia
F. E. Sillanpään katu 9
33230 Tampere

p. 050 311 9586
musiikki@tamk.fi
www.musiikkiakatemia.fi
www.facebook.com/TampereenMusiikkiakatemia

Sijainti, Google Maps

Kulkuyhteydet

Tampereen rautatieasemalta on matkaa Musiikkiakatemiaan noin kaksi kilometriä. Paikalle pääsee lähes kaikilla Keskustorilta länteen päin kulkevilla Tampereen joukkoliikenteen busseilla. Sinulle kätevimmän reitin ja aikataulun löydät Repa Reittioppaasta.

Esteettömyys

Musiikkiakatemiassa pääsee suurimpaan osaan tiloista hissillä. Rakennuksessa on myös pyörätuoliliuskoja.

Aukioloajat

Ovet ovat avoinna ma-pe klo 7.45 - 20.45. Lauantaisin ja sunnuntaisin talo on yleensä suljettu lukuun ottamatta konsertti-iltoja.

Opiskelu Musiikkiakatemiassa

TAMKin musiikin koulutuksessa opiskelee noin 220 opiskelijaa ja Tampereen konservatorion ammatillisella toisella asteella noin 80 opiskelijaa. Lisäksi Musiikkiakatemialla toimii Tampereen konservatorion musiikkiopisto, jossa opiskelee noin 1350 musiikin harrastajaa.

Musiikin opiskelijat pääsevät mukaan korkeatasoiseen ja monipuoliseen taiteellis-pedagogiseen toimintaan. Koulutus keskittyy klassiseen musiikkiin, draama- ja teatterimusiikkiin sekä musiikkipedagogiikkaan. Yhteistyö Tampereen konservatorion kanssa mahdollistaa suuret orkesteri-, kuoro-, ooppera- ja musikaaliproduktiot. Kumpikin oppilaitos vastaa itsenäisesti omasta opetuksestaan.  

Musiikkiakatemialla on toimintaa varhaisesta aamusta iltaan asti. Opiskelijat voivat työskennellä kampuksen tiloissa ja muun muassa harjoitella instrumentillaan. Musiikkiakatemia järjestää lähes päivittäin konsertteja, joihin opiskelijoilla on vapaa pääsy.

Musiikkikirjasto

Musiikkiakatemiassa on oma musiikkikirjasto. Kirjaston aineistosta löydät muun muassa nuotteja, kirjoja, äänitteitä, lehtiä ja nuottikäsikirjaston. Tarkemmat tiedot kirjaston aineistoista saat Musiikkiakatemian kirjaston nettisivuilta.

Esiintyjäpankki

Musiikkiakatemilla on esiintyjäpankki, josta löytyy opiskelijoiden ja opettajien kokoonpanoja erilaisiin tilaisuuksiin. Musiikin opiskelijat voivat ilmoittautua esiintyjäpankkiin: Musiikkiakatemian esiintyjäpankki.

Ravintola

Musiikkiakatemialla sijaitsevassa soittokahvila Soppiksessa voi ruokailla opiskelijahintaan. Pyynikillä on useita muitakin ravintoloita ja kahviloita.

IT-tuki

Musiikkiakatemialla on oma IT-tukipalvelu osan aikaa viikosta. Lisäksi käytettävissä on koko TAMKin yhteinen Helpdesk.