Miksi TAMK ja Tampere?

Tampere on opiskelijakaupunki vailla vertaa. Lähes 40 000 korkeakouluopiskelijaa takaavat opiskelijoiden näkymisen katukuvassa. TAMKissa koko määrästä opiskelee neljännes. Olethan sinäkin yksi heistä!

"Minä lähden Tampereelle!"

Tampere on sopivan kokoinen kaupunki elää ja opiskella. Kaupungissa on rento meininki ja tilaa jokaiselle.

Tampereella on tarjontaa niin kulttuurinjanoisille, luonnonystäville, urheiluhulluille kuin baarikärpäsille. Opiskelijatapahtumat tuovat katukuvaan haalaripukuista väkeä erityisesti syksyisin. Näkyvimmät tapahtumat ovat TAMKin opiskelijakunnan järjestämät Tursajaiset ja muut ekavuotisten tapahtumat. Tampereella pidetään hyvää huolta opiskelijoista, ja vieläkin parempaa on luvassa, sillä kaupunki tavoittelee Suomen opiskelijaystävällisimmän kaupungin titteliä. Opiskelijaystävällisyys näkyy esimerkiksi kukkarossa, sillä lukuisat yritykset myöntävät opiskelijoille alennuksia. Ja koska Tampere sijaitsee keskeisellä paikalla, pääset helposti piipahtamaan kotona koti-ikävän iskiessä – ja nopeasti takaisin.

visittampere.fi | opiskelijantampere.fi

Opiskelijat tykkää!

Kysyimme opiskelijakunnan hallituksen jäseniltä, miksi kannattaa hakea opiskelemaan juuri TAMKiin. Kehuja saavat TAMKin laadukas ja monialainen koulutus, lukuisat kansainvälistymismahdollisuudet sekä tiivis yhteistyö yritysten kanssa. Tampereesta opiskelijat pitävät erityisesti runsaan harrastetarjonnan ja vilkkaan opiskelijatoiminnan vuoksi.

Lue lisää

Opiskelijat tykkää!
Be curious – go abroad!

Be curious – go abroad!

Opiskelujen aikana on helppoa lähteä maailmalle. Lähtemistä ei tarvitse pähkäillä yksin, sillä saat tukea ja apua TAMKin kansainvälisistä palveluista.

TAMKin opiskelijana voit suorittaa osa tutkinnostasi ulkomailla. Lähde vaikka lukukauden pituiseen opiskelijavaihtoon TAMKin yhteistyökorkeakouluun, joita on yli 300 yhteensä yli 50 maassa. Tai mitäs jos etsisit itsellesi alan harjoittelupaikan maailman toiselta laidalta? TAMKissa kansainvälisen ilmapiirin takaavat sadat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat eri puolilta maailmaa. Muita keinoja hankkia kieli- ja kulttuuriosaamista ovat kieliopinnot, ulkomaalaisten opiskelijoiden tuutorointi, ystäväperhetoiminta, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset hankkeet ja projektit.

Opiskelu- ja harjoitteluvaihto | Ystäväperhetoiminta

Katto pään päälle

Tampereella on useita opiskelija-asuntoloita, joista kodin saa noin 13 000 opiskelijaa. Voit löytää majapaikan itsellesi myös Opiskelijan Tampere -sivuston kautta, jossa on tarjolla asuntoja opiskelijoille vapailta markkinoilta. Sivustolla voit etsiä itsellesi myös kämppistä! Jos sinulla ei ole asuntoa opintojen alkaessa, voit aina turvautua Opiskelijan Tampereen hätämajoituspalveluun.

opiskelijantampere.fi

Opinto-opas

Katto pään päälle

Hikeä ja hapenottokykyä

Nyt on hyvä hetki aloittaa kuntoilu! Tampereella saat käyttöösi kolmen korkeakoulun liikuntapalvelut vain yhdellä edullisella maksulla. Liikuntatarjonta on suorastaan hengästyttävä: yli 30 erilaista ryhmäliikuntalajia, kuusi kuntosalia, palloiluhalleja sekä runsas valikoima kursseja aina astangajoogasta taekwondoon. Kaiken tämän saat reilun 60 euron vuosimaksulla.

unipolisport.fi

© Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Opiskelijoiden puolestapuhuja

Opiskelijoiden puolestapuhuja

Opiskelijakunta Tamkon ensisijainen tehtävä on valvoa opiskelijoiden etua. Tamko tarjoaa opiskelijoille palveluita ja vapaa-ajan toimintaa liikunnasta iloisiin rientoihin.

Tamkon jäsenenä saat käyttöösi valtakunnallisen SAMOK-opiskelijakortin, joka on opiskelijaelämän käyntikorttisi joka tilanteessa. Opiskelijakunta ajaa opiskelijan etua TAMKin hallinnossa sekä kunnallisella tasolla. Koulutamme opiskelijatuutorit, tarjoamme jäsenillemme valtakunnallisia opiskelijaetuja sekä järjestämme tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Tamkon kanssa toimii useita ainejärjestöjä ja kerhoja, jotka järjestävät vapaa-ajan toimintaa. Mikäli tarjonnasta ei löydy juuri sinulle sopivaa kerhoa, on uuden kerhon perustaminen helppoa. Tamkolla on jo yli 6000 jäsentä - liity joukkoon!

www.tamko.fi

Kohtaamisia kampuksilla

Kohtaamisia kampuksilla

TAMKin kampukset tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia kohdata eri alojen opiskelijoita ja yrityksiä.

Pääkampuksella opiskelee ja työskentelee päivittäin jopa 8000 ihmistä. Eri alojen opiskelijoiden kohtaaminen yhteisissä projekteissa rikastuttaa opintojasi. Musiikin opinnot järjestetään Musiikkiakatemialla, jossa sijaitsee myös Tampereen konservatorio. Yhteistyö konservatorion kanssa mahdollistaa suuret musiikkiproduktiot. Media-alaa opiskellaan Mediapoliksessa, joka on uudenlainen sisällöntuotannon ja ICT-alan keskus. Pääset jo opiskeluaikanasi solmimaan tärkeitä kontakteja yrityksiin, jotka toimivat saman katon alla. Pirkanmaan alueella TAMKilla on jatkuvaa toimintaa myös Virroilla, Ikaalisissa ja Mänttä-Vilppulassa, missä tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän ja paikallisten oppilaitosten kanssa.

TAMKin kampukset