Kansainvälinen TAMK

$alt_img.getData()

Nykypäivän monikulttuurisessa yhteiskunnassa on kyettävä kommunikoimaan ja liikkumaan maailmanlaajuisesti työmarkkinoilla. Sekä TAMKin opiskelijoilla ja että henkilöstöllä on erinomaiset mahdollisuudet kansainvälistyä laajan verkostomme avulla.

Kokemus muiden maiden työkulttuureista ja -tavoista muodostaa tärkeän osan ammattiin oppimisesta. TAMKin opiskelijat voivat suorittaa osia tutkinnostaan ulkomailla. Tarjolla on useita mahdollisuuksia, muun muassa opiskelija- tai harjoittelijavaihtoja, intensiivikursseja ja erilaisia kansainvälisiä hankkeita.

Panostamme myös henkilökunnan kansainvälisyys- ja monikulttuurisuusosaamiseen tarjoamalla runsaasti mahdollisuuksi henkilöstö - ja opettajavaihtoon sekä kieli- ja kulttuurikoulutukseeen.

Verkostot

Kansainvälinen liikkuvuus

Kansainvälinen liikkuvuus

TAMKilla on sopimus opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuudesta noin 350 kansainvälisen korkeakoulun kanssa. Yhteistyö luo erinomaisen pohjan myös yhteisille tutkimus- ja kehitysprojekteille. Yhteistyökorkeakoulumme löydät SoleMOVE -järjestelmästä valitsemalla korkeakouluksi TAMKin ja sen jälkeen klikkaamalla yläpalkista "Exchange Destinations Abroad and Feedback".

TAMK on mukana useissa toiminnan mahdollistavissa liikkuvuusohjelmissa, kuten Erasmus +, Nordplus, North-South-South, First, the China Programme for Educational Cooperation ja Science Without Borders. TAMKin liikkuvuushankkeet löydät projektihausta.

Kansainväliset strategiset kumppanit

Kansainväliset strategiset kumppanit

TAMK tekee laaja-alaista yhteistyötä kahden kansainvälisen korkeakoulun kanssa.

Korkeakoulut ovat hollantilainen Hanzehogeschool Groningen ja saksalainen Hochschule München. Yhteistyö Groningenin kanssa painottuu kulttuurialalle, kun taas Münchenin kanssa yhteistyötä tehdään pääasiassa yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon sekä tekniikan aloilla. Molempien korkeakoulujen kanssa on solmittu viisivuotinen strateginen kumppanuussopimus, jossa on sovittu yhteistyöstä koulutuksen, TKI-toiminnan sekä toimintojen vertailun ja yhteiskehittämisen alueilla.

Unipoli-yhteistyö

Osallistumme tamperelaisten korkeakoulujen Unipoli Tampere -yhteistyöhön, jonka tavoitteena on tiivistää korkeakoulujen yhteistyötä muun muassa kansainvälisessä toiminnassa.

Unipoli Tampere

Verkostoyhteistyö

TAMK on jäsen kymmenissä kansainvälisissä verkostoissa.

Lue lisää

Englanninkielinen koulutus

Koulutusvienti

Koulutusvienti

Koulutusvienti on TAMKin kansainvälistä liiketoimintaa. Koulutamme ja konsultoimme kansainvälisiä ryhmiä maailmalla, Tampereella ja tietenkin verkossa. TAMK Global Education vastaa kansainvälisen myytävän koulutuksen kehittämisestä ja myynnistä. Koulutusvienti tarjoaa TAMKille ja sen yhteistyökumppaneille rajattomat mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä nopeasti uudistuvassa maailmantaloudessa.

TAMK Global Education

Koulutusvienti

Yhteistyökumppaneille

Kansainväliset projektit

TAMKin kansainväliset verkostot ja TKI-hanketoiminta avaavat yhteistyökumppaneillemme luontevan ja luotettavan väylän kansainvälistymiseen, olipa se sitten uusien kumppanuuksien muodostamista tai avauksia kansainvälisille markkinoille. Autamme yrityksiä mukaan kansainvälisiin projekteihin ja hoidamme byrokratian sekä muut projektin hallinnolliset asiat.

Tutustu kansainvälisiin projekteihin

Kansainväliset projektit

Maailmalle?

Tähtääkö yrityksesi kansainvälisille markkinoille? Kiinnostaako kansainvälinen hanketoiminta tai verkostoituminen ulkomaisten korkeakoulujen kanssa? Tarjoamme monenlaisia kansainvälisyyspalveluja organisaatioille. Tutustu palvelutarjontaamme ja ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Maailmalle?

Opiskelijoille ja henkilöstölle

Be curious – go abroad!

Be curious – go abroad!

Opiskelujen aikana on helppoa lähteä maailmalle. Lähtemistä ei tarvitse pähkäillä yksin, sillä saat tukea ja apua TAMKin kansainvälisistä palveluista.

TAMKin opiskelijana voit suorittaa osa tutkinnostasi ulkomailla. Lähde vaikka lukukauden pituiseen opiskelijavaihtoon TAMKin yhteistyökorkeakouluun, joita on yli 300 yhteensä yli 50 maassa. Tai mitäs jos etsisit itsellesi alan harjoittelupaikan maailman toiselta laidalta? TAMKissa kansainvälisen ilmapiirin takaavat sadat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat eri puolilta maailmaa. Muita keinoja hankkia kieli- ja kulttuuriosaamista ovat kieliopinnot, ulkomaalaisten opiskelijoiden tuutorointi, ystäväperhetoiminta, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset hankkeet ja projektit.

Opiskelu- ja harjoitteluvaihto | Ystäväperhetoiminta

Kansainvälisyys henkilöstölle

Henkilöstö voi hakeutua ulkomaisiin partnerikorkeakouluhin henkilöstövaihtoon tai osallistua kansainvälisille viikoille TAMKissa.

Lue lisää

Kansainväliset viikot

Järjestämme vuosittain useita eri alojen kansainvälisiä viikkoja, joille osallistuu kymmeniä opettajia ja muuta henkilöstöä partnerikorkeakouluistamme eri aloilta ja maista. Tietoa saat englanninkieliseltä sivustoltamme.

Lue lisää

Esteettömyystuki

Opiskelijat ja henkilöstön jäsenet voivat saada esteettömyystukea silloin, kun jokin erityistarve aiheuttaa ulkomaan vaihtojaksolle lisäkustannuksia.

Lue lisää

Haluatko lisää tietoa?

Blogit

Lue blogeistamme, mitä kansainvälistä TAMKissa tapahtuu tai mitä vaihdossa oleville opiskelijoille kuuluu.

Lue blogeja

Yhteystiedot

Kysy lisää TAMKin kansainvälisestä toiminnasta yhteyshenkilöiltämme!

Ota yhteyttä