Takaisin

Vuonna 2016 aloittaa uraauurtava terveysalan koulutuksen oppimisympäristö

Vuonna 2016 aloittaa uraauurtava terveysalan koulutuksen oppimisympäristö

Ainutlaatuinen terveysalan oppimisympäristö rakenteilla Kaupin kampukselle.

Tampereen yliopistosairaalan viereen 2016 valmistuvan Tampereen yliopiston uudisrakennuksen taitotiloihin rakennetaan ainutlaatuinen oppimisympäristö. Jatkossa tulevat lääkärit, terveysalojen opiskelijat sekä terveysalan ammattilaiset työskentelevät yhdessä harjoitellen käytännön taitoja.  Opiskelijat ja ammattilaiset saavat siellä mahdollisuuden valmentautua moniammatilliseen tiimityöhön ja ryhmän ohjaamiseen.  Opetusryhmät voivat harjoitella esimerkiksi potilaan elvyttämistä tai haavojen ompelua olosuhteissa, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti ensiavun tai leikkaussalin olosuhteita ja tilanteita. Taitotiloista kehitetään valtakunnallista terveysalan koulutuksen osaamiskeskusta.

Valtakunnallisesti uraauurtavassa yhteistyössä ovat mukana Tampereen yliopiston lääkärikoulutus, Tampereen ammattikorkeakoulun terveysalan koulutus sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Tampereen yliopistollinen sairaala.

Kaikkia osapuolia palvelevissa taitotiloissa järjestetään opiskelijoiden peruskoulutuksen lisäksi täydennys- ja jatkokoulutusta sairaanhoitopiirin henkilöstölle. Koulutusta myydään myös ulkopuolisille. Opiskelijat ja jo ammatissa toimivat voivat harjoitella myös yhdessä.

Uudet taitotilat voidaan yhteistyön ansiosta varustaa paremmin kuin jos oppilaitokset ja sairaanhoitopiiri investoisivat laitteistoihin kukin yksin.

Tampereen yliopiston Kaupin kampuksen kartta havainnollistaa sairaala- ja yliopistoaluetta.

Muokattu 29.03.2016