Takaisin

TAMKin koordinoima Uutta avointa energiaa -hanke on Vuoden lähienergiaratkaisija 2018

TAMKin koordinoima Uutta avointa energiaa -hanke on Vuoden lähienergiaratkaisija 2018

TAMKin koordinoima Uutta avointa energiaa -hanke on voittanut Vuoden lähienergiaratkaisija 2018 -palkinnon.

Vuoden lähienergiaratkaisija 2018 -palkinnon ottivat vastaan projektipäällikkö Miia Törmänen (vas.) ja e-oppimisen erikoissuunnittelija Sanna Sintonen.
Vuoden lähienergiaratkaisija 2018 -palkinnon ottivat vastaan projektipäällikkö Miia Törmänen (vas.) ja e-oppimisen erikoissuunnittelija Sanna Sintonen.
Tuomariston perustelut valinnalle: Käynnissä oleva energiamurros edellyttää uutta osaamista. Jotta lähienergiaratkaisuja saadaan käyttöön, tarvitaan osaavia tekijöitä. Tarvittava osaaminen on saavutettavissa täydennyskoulutuksella ja hankkeessa toteutettu avoin verkkokurssi on nykyaikainen ja tehokas tapa täydentää osaaminen uusiutuvan energian ratkaisujen osalta. Hankkeessa toteutetut osuudet "Lähes 0-energia rakentaminen" ja "Kestävät energiaratkaisut" ovat tärkeät osaamisalueet ja kurssimateriaali on korkealaatuinen.

Uutta avointa energiaa -hankkeeseen osallistui kymmenen ammattikorkeakoulua vuosina 2015-2018, ja sitä koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu.

- Hankkeessa tuotettiin useita kymmeniä avoimia verkkokursseja ja liki sata opetusvideota, jotka ovat kenen tahansa opiskeltavissa omalta kotisohvalta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Miia Törmänen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

- Kestävät energiaratkaisut -täydennyskoulutuksella edistetään tavoitteita, jotka liittyvät vähähiiliseen talouteen, uusiutuvan energiantuotantoon, jakeluun ja käyttöön sekä energia- ja materiaalitehokkuuteen. Näiden verkkokurssien aihepiirejä ovat aurinkoenergia, bioenergia, lämpöpumput ja tuulivoima. Lähes 0-energiarakentamisen kokonaisuudessa voi perehtyä esimerkiksi rakennusten energiatehokkuuteen, energiatehokkuuslaskentaan, energiatehokkuusvaatimuksiin, talotekniikkaan, arkkitehtuuriin ja energiatehokkuuteen, energiatehokkaisiin rakenteisiin, energiatehokkaan rakennuksen ylläpitoon ja uusiutuvaan energiaan.

Miia Törmäsen esitysaineisto

Avointen verkkokurssien tuottamisen tueksi hankkeessa rakennettiin AgileAMK-malli, joka on hyödynnettävissä verkko-opetuksen kehittämiseen. Hankkeen tuotantovaihe päättyi lokakuun lopussa 2018, ja kurssit ovat opiskeltavissa tulevaisuudessakin itsenäisesti.

- Tekemällä aineistoihin perustuvia harjoituksia ja oman osaamisen arviointeja voi saavuttaa osaamismerkkejä, jotka ovat digitaalisia todisteita kurssiin perehtymisestä. Tietoa näistä aiheista saa juuri julkaistusta e-kirjastamme, Miia Törmänen kertoo.

Verkkokurssit ketterästi AgileAMK-mallilla -julkaisu
 

Lisätietoa: Miia Törmänen, hankkeen projektipäällikkö, TAMK, miia.tormanen@tamk.fi, p. 040 656 4965

Lähienergialiitto

 

Muokattu 23.11.2018