Takaisin

Viisi tarinaa nuorten maailmasta – mitä tehdä, kun elämä näyttää raadollisinta puoltaan

Viisi tarinaa nuorten maailmasta – mitä tehdä, kun elämä näyttää raadollisinta puoltaan

Nuoren kokemukset kirpaisevat syvältä. Irralliset-lyhytelokuvasarja kertoo viidestä omaa paikkaansa etsivästä lukiolaisesta.

Sarjassa käsitellään niitä tunteita, joita nuoren elämässä tulee eteen - ihastuminen, epävarmuus, viha, suru ja rohkeus. Elokuvien avulla nuori voi samaistua päähenkilöiden kokemuksiin ja saada uutta näkökulmaa omien kokemustensa ja tunteidensa käsittelyyn.

- Viestimme nuorille on se, että kaikki pystyvät ja voivat tehdä unelmistaan totta, kertoo Janne Heinonen, projektin vetäjä, lehtori TAMKista.

Irralliset on tehty osana uudenlaista mediakasvatusprojektia, jossa lukiolaiset saavat omista kokemuksistaan kumpuavat tarinansa kuuluviin.

- Materiaali on tarkoitettu matalan kynnyksen materiaaliksi yläkoulujen opettajille, jotka voivat luokkiensa kanssa katsoa elokuvat ja tehdä niihin liittyviä tehtäviä, kertoo Heinonen. 

Sarja on tehty Tampereen ilmaisutaidon lukion opiskelijoiden ja Tampereen ammattikorkeakoulun elokuva- ja tv-alan opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Yhteistyössä ovat olleet mukana myös Yle ja Business Tampere.

- Kaikki tähän projektiin osallistuneet nuoret olivat täysillä mukana, ylittivät itsensä monta kertaa ja oppivat paljon. On ollut etuoikeus pystyä tarjoamaan tämän projektin kautta niin monille nuorille mahdollisuus toteuttaa itseään ja kokeilla jotain uutta, kertoo Heinonen. 

Irralliset-sarja on nähtävillä 31.12.2018 asti Yle Areenassa https://areena.yle.fi/1-4531147

Opettajille ja opiskelijoille suunnatut mediakasvatusmateriaalit ovat saatavilla seuraavissa kanavissa:

Instragram (nuorille): https://www.instagram.com/irralliset/

Facebook (mediakasvattajille):https://www.facebook.com/irralliset/

www-sivut (mediakasvattajille) www.irralliset.fi

 

Lisätietoa Irralliset-sarjasta

Janne Heinonen, janne.heinonen@tamk.fi, p. 040 596 0369

 

Kuva: Ronin ja Jaskan (vas.) rooleissa nähdään Lassi Jämsä ja Miska Muilu (vas.)

 

Teksti: Kukka-Maaria Korko

Muokattu 13.11.2018