Takaisin

Uusi liikuntakeskus TAMKin pääkampukselle

Uusi liikuntakeskus TAMKin pääkampukselle

Tampereen ammattikorkeakoulussa otetaan käyttöön uusi liikuntakeskus, joka nostaa Tampere3-korkeakoulujen liikuntapalvelut aivan uudelle tasolle Kaupin kampuksella Tampereella. Liikuntakeskus palvelee Unipoli Sportin asiakkaita eli TAMKin, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita ja henkilöstöä.

TAMKin pääkampuksen tontilla (Tekunkatu 5) sijaitseva liikuntahalli on täysin uudistettu ja laajennettu. Käytettävissä on kaikkiaan noin 1000 neliömetriä liikuntatilaa: palloiluhalli, ryhmäliikuntasali, 300 neliön kuntosali Core Zone -alueineen, spinningpyörät, kiipeilyseinä. Yleisilme on ilmava ja valoisa. Ylä- ja alakerrassa olevilla pukuhuone- ja suihkutiloilla vältetään tungos vilkkaimpinakin aikoina.

Monipuolinen tarjonta takaa, että jokaisen omalle kunnolle löytyy sopivaa liikuntaa.

- Myös ihan tavalliset kuntoilijat on huomioitu. Esimerkiksi keskivartalo-niskahartiaseudun vahvistamiseen tarkoitettuja laitteita tulemme markkinoimaan erityisesti henkilöstölle. Ryhmäliikunnassa on vaihtoehtoja hiphopista sisäpyöräilyyn, joten nyt kannattaa tulla kokeilemaan ja löytämään se oma laji, kannustaa TAMKin liikuntapäällikkö Esko Tirkkonen.

TAMKin satsaus liikuntaolosuhteisiin on merkittävä, se on samalla vastaus valtakunnan tason vaatimuksiin. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opiskelijoiden liikuntaliitto ovat määritelleet korkeakouluille liikuntasuositukset ja kriteerit, jotka TAMK uuden liikuntakeskuksen myötä pystyy nyt hyvin täyttämään. Kampuksella on erinomaiset olosuhteet tuottaa opiskelu-ja työhyvinvointia edistävää toimintaa.

Unipoli Sport -liikuntamaksulla opiskelijoiden ja henkilöstön käytettävissä on kaikki liikuntatarjonta kaikilla kolmella kampuksella: Kaupissa, Hervannassa ja keskustassa. Vuosimaksu on opiskelijoille 68 euroa ja henkilöstölle 78 euroa.

- Meillä on kolmessa korkeakoulussa jo melkein 40 000 potentiaalista käyttäjää, joten liikuntapalveluja emme voi avata vapaille markkinoille, vaikka kiinnostusta varmaan olisi, Esko Tirkkonen sanoo.

TAMK Liikuntakeskuksen kokonaissuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy ja rakentamisesta pääurakoitsijana rakennusliike Karhu Oy. Rakennusprojektin kokonaiskustannukset maksoi Tampereen ammattikorkeakoulu Oy.


Lisätietoa:
- liikuntapäällikkö Esko Tirkkonen, p. 050 593 2552, esko.tirkkonen@tamk.fi
- liikuntakoordinaattori Heidi Olsbo, p. 040 627 9551, heidi.olsbo@tamk.fi
- Unipoli Sport, sport.unipolitampere.fi

 

Muokattu 14.09.2016