Takaisin

Tampere3:n yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut on nyt Y-kampus

Tampere3:n yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut on nyt Y-kampus

Tampere 3:n yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut ovat yhdistyneet Y-kampukseksi. Y-kampus Hervanta, Kauppi ja Keskusta starttaavat yhteisen toiminnan syyskuun ensimmäisellä viikolla kolmessa eri toimipisteessä.

Tampere 3:n yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut ovat yhdistyneet Y-kampukseksi. Y-kampus Hervanta, Kauppi ja Keskusta starttaavat yhteisen toiminnan syyskuun ensimmäisellä viikolla kolmessa eri toimipisteessä: Tampereen teknillisellä yliopistolla, Tampereen ammattikorkeakoululla ja Tampereen yliopistolla. Y-kampuksen tarjonnassa yhdistyvät kampuksien vahvuudet ja asiakkaiden sekä sidosryhmien tarpeet.

Avajaisviikko aloitetaan maanantaina 5.9.2016 reDesign-workshopilla, jossa opiskelijat, yrittäjät ja henkilökunta yhdessä suunnittelevat tulevaa toimintaa. Avajaisviikolla on luvassa myös avoimia ovia, tiloihin tutustumista ja inspiroivia puheenvuoroja yrittäjyydestä, uudenlaisesta oppimisesta ja työtavoista.

Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ei ole uusi asia tamperelaisissa korkeakouluissa. Tampere3:n etunenässä kaikki palvelut on kuitenkin saatu saman Y-kampuksen nimen alle. TTY:llä palveluita on jo vuosia tarjonnut TALLI.

- Kampusareenan ensimmäisestä kerroksesta saa edelleen tukea kaupallistamiseen, teknologian siirtoon ja yrittäjyyteen, kertoo innovaatiopalvelupäällikkö Harri Länsipuro.

- Nimi vaihtuu, mutta sisältö pysyy ja yhteistyön myötä vielä laajenee.

TAMKilla Y-kampuksen toiminta on aiemmin keskittynyt yrittäjyysvalmennuksiin ja -palveluihin. Tampereen yliopistolla puolestaan yrittäjyyspalvelut on ensimmäistä kertaa Y-kampuksen myötä koottu yhteen, kaikkia eri tieteenaloja ja yksiköitä palvelevaan tilaan.

 

Yrittäjät mentoreina rohkaisevat omalla esimerkillään  

Y-kampuksen tarjonnassa on yrittäjyyskurssien, innovaatiopalveluiden ja tapahtumien lisäksi mentorointia.  Mentorit ovat paikallisia yrittäjiä, jotka ovat lupautuneet sparraamaan yrittäjyydestä, liikeidean kehittelemisestä tai innovaatioiden kaupallistamisesta kiinnostuneita Y-kampuslaisia.

Alumnitarinoiden esimerkin voima pääsee ääneen syksyn ensimmäistä kertaa keskiviikkona 7.9. Y-kampus Keskustan tiloissa. Start up -yrittäjyys ja kansainvälinen kasvu-tapahtuman kaikki esiintyjät ovat yliopistolta ponnistaneita alumneja, jotka työskentelevät nykyisin menestyneissä start upeissa. Koko avajaisviikon ohjelma on nähtävillä osoitteessa bit.ly/y-kampusrdw

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Miina Makkonen

p. 040-6373 812

miina.makkonen@staff.uta.fi

www.y-kampus.fi

 

Faktat Y-kampuksesta:

  • Y-kampus on nykyisten ja tulevaisuuden yrittäjien, tutkimustulosten ja työelämän talenttien kohtauspaikka.
  • Y-kampuksen yrittäjyys- ja innovaatioyhteisö tarjoaa tukea ja työkaluja oman idean toteuttamiseen, bisneksen kehittämiseen ja tutkimustulosten hyödyntämiseen.
  • Toimipisteet kolmella kampuksella - Y-kampus Kauppi TAMKissa, Y-kampus Hervannan TTY:llä ja Y-kampus Keskusta TaY:lla.
  • Tarjottimella on tapahtumia, valmennuksia, sparrausta, mentorointia, innovaatiopalveluita, oman liikeidean eteenpäin viemistä ja verkostoitumista
  • TTY, TaY ja TAMK rakentavat yhdessä uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen. Prosessin työnimi on Tampere3.
  • Uusi korkeakouluyhteisö aloittaa 1.1.2018: Siinä kohtaavat talouden, tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimus.
Muokattu 12.12.2016