Takaisin

TAMKin YAMK-opiskelijat suorittivat IPMAn projektiosaamisen sertifikaatin

TAMKin YAMK-opiskelijat suorittivat IPMAn projektiosaamisen sertifikaatin

Kansainvälisesti sertifioitua projektiosaamista – TAMKin YAMK-opiskelijat suorittivat IPMAn projektiosaamisen sertifikaatin

IPMAn projektiosaamisen sertifikaatin suorittaneet YAMK-opiskelijat, vas. lehtori Jussi Ylänen
IPMAn projektiosaamisen sertifikaatin suorittaneet YAMK-opiskelijat, vas. lehtori Jussi Ylänen

TAMKissa tehtiin historiaa, kun ylemmän AMK-tutkinnon Projektiosaamisen opintojakson suorittaneille tarjoutui mahdollisuus IPMAn projektiosaamisen sertifikaatin suorittamiseen. Erityisen merkittävää oli se, että suorittaneissa oli mukana lähes 10 eri ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijaa. Sertifioinnin suoritti hyväksytysti 34 opiskelijaa.

– Sertifikaatti on todiste projektinhallinnan ja  -johtamisen kyvykkyydestä. Se on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu saavutus, joka antaa sertifioituneelle oikeuden käyttää IPMAn myöntämää nimikettä, kertoo TAMKissa IPMAn (International Project Management Association) sertifiointiasioista vastaava lehtori, PRY:n jäsen Jussi Ylänen.

ICT-alalla sertifiointeja on käytetty jo pitkään. Työnantajalle sertifikaatin suorittaminen kertoo henkilön osaamisesta ja antaa yritykselle hyvän taustatiedon esimerkiksi työnhakutilanteissa työnhakijan osaamisesta.

Projektiosaamisen sertifioinnin taustalla on laaja kansainvälinen verkosto määrittelemässä eri sertifioinnin tasojen osaamisvaatimuksia. Osaamisvaatimukset määrittyvät kansainvälisesti yhdenmukaisesti ja sekä sertifioinnin suorittaneita että sertifioituneita rekrytoivat organisaatiot voivat luottaa siihen osaamiseen, jota sertifikaatti kuvaa.

Yrityksille ja organisaatioille sertifikaateilla on suuri merkitys esimerkiksi tarjouskilpailuissa, joissa asiakas usein edellyttää toimitusprojektiin sertifioitunutta projektipäällikköä.

– Toivon, että kokeilu saa jatkoa ja IPMAn, Projektiyhdistyksen sekä TAMKin yhteistyö vakiintuisi osaksi ylemmän AMK-tutkinnon koulutusta, Ylänen sanoo.

IPMA-sertifiointi

IPMA - International Project Management Association on yksi johtavia projektinjohtamisen organisaatioita maailmassa. IPMA toimii 66 maassa ja sillä on yli 150 000 jäsentä. IPMA-sertifikaatteja myönnetään maailmassa vuosittain yli 23 000 ja kaikkiaan sertifikaatteja on myönnetty yli 250 000 kappaletta. Projektiyhdistys ry vastaa yksinoikeudella IPMAn sertifiointijärjestelmän mukaisista sertifioinneista Suomessa. Projektiyhdistys sertifioi yksittäisiä henkilöitä sekä organisaatioita tai sen osia IPMAn kansainvälisesti hyväksyttyjen sertifiointiprosessien mukaisesti.

pry.fi

Lisätietoja: Jussi Ylänen, lehtori, tietojenkäsittelyn koulutus, TAMK, jussi.ylanen@tamk.fi, 050 558 3285

Muokattu 06.04.2018