Takaisin

TAMKin IoT-seminaarissa teemoina 5G-tekniikka ja koneoppiminen

TAMKin IoT-seminaarissa teemoina 5G-tekniikka ja koneoppiminen

Tampereen ammattikorkeakoulu järjestää IoT-seminaarin 13.–14. maaliskuuta 2019.

Sander Kallio (vas.) ja Mauri Inha odottavat mielenkiintoista IoT-tapahtumaa.
Sander Kallio (vas.) ja Mauri Inha odottavat mielenkiintoista IoT-tapahtumaa.

Uusiin IoT-teknologioihin keskittyvä tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Ensimmäistä kertaa seminaarin ohjelmasta ja järjestelyistä on täysin vastuussa tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden yhdistys Source ry.

Pääteemoina maaliskuun seminaarissa IoT:n lisäksi ovat 5G-tekniikka ja koneoppiminen. 

– 5G ja koneoppiminen saavat kumpikin oman salinsa. 5G-mobiiliverkko on vielä kehitysvaiheessa, mutta aihe kuitenkin kiinnostaa kovasti, kertoo tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Sander Kallio.

Seminaarin esiintyjien ja näytteille asettavien yrityksien haku on käynnissä. Seminaariohjelma valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. 

– Tällä hetkellä meillä on jo tiedossa hyvä määrä esiintyjiä ja yrityksiä. Tapahtuma on osallistujille edelleen ilmainen, mutta näytteille asettavilta yrityksiltä perimme pienen maksun, jolla tuemme yhdistyksemme toimintaa, Kallio kertoo.

Toinen pääteema koneoppiminen on tulevaisuuden tietotekniikan näkyvimpiä suuntauksia.

– Koneoppiminen näkyy nyt joka paikassa, kuten esimerkiksi metsäalalla, sairaanhoidossa, kaupan alalla ja liikenteessä, tieto- ja viestintätekniikan yliopettaja Mauri Inha sanoo.

TAMKin aikaisempien IoT-seminaarien organisoinnista huolehtinut Inha on tyytyväinen, että opiskelijat ottavat vastuun isosta tapahtumasta.

– Ensimmäisen vuoden opiskelijoita on nyt mukana oppimassa tapahtumajärjestelyjä, joten seminaarin jatkuvuus on turvattu.

Lisätietoja: Sander Kallio, TAMKin tieto- ja viestintätekniikan opiskelija, sander.kallio@eng.tamk.fi

https://iotseminaari.fi/

 

 

Muokattu 02.11.2018