Takaisin

TAMK mukana Liikenneinfrastruktuuri 2040 -tutkimuksessa

TAMK mukana Liikenneinfrastruktuuri 2040 -tutkimuksessa

TAMK on mukana Liikenneinfrastruktuuri 2040 -tutkimuksessa. Tutkimuksen tarkoituksena on laatia vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä Suomen liikenneverkon tilasta vuonna 2040.

 

Rakennusteollisuus RT:n tiedote 5.9.2016:

"Rakennusteollisuus kannattaa liikenne- ja viestintäjärjestelmän tulevaisuusselvitystä

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti pitää erinomaisena, että Suomen liikenne- ja viestintäjärjestelmästä tehdään pitkän aikavälin visiot. Liikenne- ja viestintäministeri on asettanut kolmen selvityshenkilön työryhmän pohtimaan koko liikenne- ja viestintäinfrastruktuurin tulevaisuudenkuvaa vuosiksi 2030 ja 2050.

"Meiltä on puuttunut näkemyksellisyyttä liikennejärjestelmämme kehittämiseksi ja ymmärrystä siitä, miten liikenneinfralla voidaan parhaiten tukea maamme hyvinvointia. On hienoa, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on nyt tarttunut asiaan ja teettää selvityksen, jossa tarkastellaan kokonaisuutena, miten ihmiset, tavarat ja bitit saadaan sujuvimmin liikkumaan", Tarmo Pipatti sanoo. 

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan selvityshenkilöinä toimivat entinen pääministeri Esko Aho, SAK:n johdon neuvonantaja Lauri Lyly sekä Pivot5 Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Inka Mero. Selvitysryhmän toimikausi kestää huhtikuun 2017 loppuun saakka. 

"Selvitys tarjoaa uusia ulottuvuuksia ja täydentää mainiosti kesäkuussa käynnistämäämme Liikenneinfrastruktuuri 2040 -tutkimusta. Yhdessä nämä selvitykset tuottavat päättäjille tietoa, jonka pohjalta voidaan tehdä pitkälle tulevaisuuteen kantavia ratkaisuja", Tarmo Pipatti toteaa.  

Tämän vuoden loppuun mennessä valmistuvan tutkimuksen tarkoituksena on laatia vaihtoehtoisia tulevaisuudennäkymiä Suomen liikenneverkon tilasta vuonna 2040. Hankkeessa määritetään myös eri kehityskulkujen edellyttämät tasot infrainvestoinneille. 

Hankkeesta vastaavat Teknologian tutkimuskeskus VTT ja infra-alan suurin kouluttaja Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK. Sen rahoittavat Rakennusteollisuus RT, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kuntaliitto, Liikennevirasto, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK, Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK sekä Toimihenkilökeskusjärjestö STTK. 

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 5.9.2016 "Selvityshenkilöt kartoittamaan liikenne- ja viestintäjärjestelmän tulevaisuutta"

https://www.lvm.fi/-/selvityshenkilot-kartoittamaan-liikenne-ja-viestintajarjestelman-tulevaisuutta 

Rakennusteollisuus RT:n tiedote 23.6.2016 "Suomen liikenneverkon kehittämiselle etsitään suuntaa"

https://www.rakennusteollisuus.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet1/2016/suomen-liikenneverkon-kehittamiselle-etsitaan-suuntaa/ "


Lisätietoja

  • Toimitusjohtaja Tarmo Pipatti, puh. 040 506 5021, Rakennusteollisuus RT ry
  • Viestintäjohtaja Merja Vuoripuro, puh. 040 587 2642, Rakennusteollisuus RT ry
Muokattu 06.09.2016