Takaisin

TAMK Games Academy – polku pelisuunnittelun ammattilaiseksi

TAMK Games Academy – polku pelisuunnittelun ammattilaiseksi

TAMK Games Academy on Tampereen ammattikorkeakoulun pelikoulutukseen keskittyvä tiivis, vuoden kestävä opintopaketti.

TAMKissa pelien suunnittelua ja tekemistä opiskellaan sekä tietojenkäsittelyn että Media and Arts -koulutuksissa. TAMK Games Academy yhdistää näiden kahden eri koulutuksen opiskelijat toteuttamaan ja julkaisemaan pelejä tiimityönä.

– Tiimeissä on monipuolista peliosaamista ja opiskelijat pääsevät heti opintojensa alussa kokemaan, kuinka peliteollisuudessa toimitaan, kertoo TAMKin pelituotannosta vastaava lehtori Toni Pippola.

Tietojenkäsittelyn ja Media and Arts -koulutuksen opiskelijat hakevat TAMK Games Academyyn ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Opintoihin TAMK Games Academyssä kuuluu pelisuunnittelua, ohjelmointia, grafiikkaa, pelituotantoa sekä peliprojekteja.

Jokainen julkaisee kaksi peliä

Tärkein tavoite TAMK Games Academyssä peliosaamisen lisäksi on se, että jokainen opiskelija julkaisee kaksi peliä.

– Pelien julkaiseminen on ainoa oikea tapa oppia pelien tekemistä, sen vuoksi pakotamme opiskelijoita hellästi julkaisemaan tekemänsä pelit, Pippola sanoo.

Vuosittain TAMK Games Academyyn valitaan 20 tietojenkäsittelyn ja 20 median opiskelijaa. Koulutus on suosittua ja tulijoita on aina enemmän kuin voidaan ottaa. Yhteisen TAMK Games Academy -vuoden jälkeen opiskelijat jatkavat omissa koulutuksissaan, mutta jatkavat myös yhteisten peliprojektien tekemistä.

Koodareita ja artisteja

Opiskelijat on TAMK Games Academyssä jaettu kahteen ryhmään, ryhmissä on sekä koodareita (Game Programmers) että artisteja (Game Artists). Opiskelija saa itse valita kummassa ryhmässä haluaa olla. Pelisuunnittelua opiskellaan pienissä tiimeissä, joissa jokaisella on oma vastuunsa ja roolinsa. 

Vuoden verran toiminut TAMK Games Academy on saavuttanut hyviä tuloksia.

– Opiskelijoilta ja asiakkailta saatu palaute on ollut innostunutta, kertoo TAMK Games Academyn vastuuopettaja lehtori Pasi Pekkanen.

Pääasiallisena opetuskielenä on englanti. TAMK Games Academy tekee tiivistä yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Tähän mennessä opiskelijat ovat tuottaneet pelejä muun muassa Muumimuseolle, Ylen Pikku Kakkosen lastenpeleille, Sanoma Prolle, Säästöpankkimuseolle, Ruukille ja Jääkiekkomuseolle.

Katso millaista opiskelu TAMK Games Academyssa on (video)

www.gamesacademy.fi

Kuva ja video: Saara Lehtonen

Muokattu 16.10.2018