Takaisin

Sairaanhoitajaopiskelija Katri Sajama on vuoden 2017 Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti

Sairaanhoitajaopiskelija Katri Sajama on vuoden 2017 Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti

Vuoden 2017 Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelija Katri Sajama.

Stipendin yhteistyökumppaneiden edustajista koostuva raati katsoi Katri Sajaman idean "Ystävällisestä ovenvahdista" yhdistävän innovatiivisella tavalla empatian ja teknologian. Puhuva ovivahti aktivoituu ovenkahvan liikkeestä ja sekä rauhoittelee että muistuttaa vanhusta tutulla, esimerkiksi omaisen äänellä.

Katri Sajama opiskelee ensimmäistä vuotta TAMKissa sairaanhoitajaksi monimuotokoulutuksessa. Hän on myös suorittanut hyvinvointiteknologian toisen asteen osatutkinnon täydentämään aiempaa metalliartesaanin tutkintoaan. Hän ei kuvaile itseään tekniikan ihmelapseksi, vaan kokee itsensä ennen kaikkea toisten auttajaksi.

Katri Sajama on Suomen neljäs Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti ja toinen stipendiaatti, joka opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa. 6000 euron stipendin lisäksi stipendiaattivuoteen kuuluu mahdollisuus tutustua Queen Silvia Nursing Award -partnereiden toimintaan Suomessa, Ruotsissa, Puolassa ja Saksassa.

Stipendin taustalla on Swedish Care International (SCI) yhteistyössä partnereidensa kanssa, joista Folkhälsan Välfärd on pääpartneri Suomessa.

Tietolähde: Swedish Care International, tiedote 23.12.2017: Katri Sajamalle myönnetään Queen Silvia Nursing Award 2017

Lämpimät Onnittelut Katrille!

Muokattu 27.12.2017