Takaisin

Pöyry tukee suomalaista ammattikorkeakoulutusta lahjoituksin

Pöyry tukee suomalaista ammattikorkeakoulutusta lahjoituksin

Pöyryn edustajat toivat lahjakirjan TAMKin johdolle marraskuussa.
Pöyryn edustajat toivat lahjakirjan TAMKin johdolle marraskuussa.

Lähde: Lehdistötiedote Pöyry Oyj 19.12.2018


Pöyry tukee lahjoituksella neljää suomalaista ammattikorkeakoulua, jotka kouluttavat tulevaisuuden huippuosaajia eri puolilla Suomea ja joiden kanssa Pöyryllä on strateginen yhteistyösopimus.

Pöyry tukee pääkaupunkiseudulla toimivaa Metropoliaa, Pohjois-Savossa toimivaa Savoniaa sekä Oulun ja Tampereen ammattikorkeakouluja lahjoituksella. Lahjoitusten lisäksi Pöyry tekee näiden korkeakoulujen kanssa tiivistä ja pitkäjänteistä strategista yhteistyötä esimerkiksi opetuksen, vierailuiden sekä harjoittelu- ja opinnäytetöiden muodossa.

- Tasokkaan suomalaisen korkeakoulutuksen turvaaminen on Pöyrylle tärkeää. Arvostamme ja tarvitsemme erinomaista ammatillista korkeakoulutusta ympäri Suomen, jotta pystymme tulevaisuudessakin palvelemaan asiakkaitamme laadukkaasti siellä, missä he ovat, kertoo Juuso Pajunen, Pöyry Finland Oy:n toimitusjohtaja.

- Koko TAMKin puolesta kiitämme Pöyryä lahjoituksesta ja luottamuksesta. Yhteistyöllämme on merkittävä vaikutus koko Pirkanmaan alueella, sanoo Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Markku Lahtinen.

Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolan mukaan yhteistyö Pöyryn kanssa on palkitsevaa.

- Meitä ja monipuolista osaamistamme aidosti arvostetaan ja puheet muuttuvat käytännön teoiksi. Se on suurenmoista. Myös Pöyryn 60-vuotisjuhlavuoden tunnus Growing together on vaikuttava, ja haluamme ehdottomasti tutkia tulevaisuuden mahdollisuuksia yhteisen kasvun ja kehittymisen hengessä. Tämä lahjoitus on hieno ele ja kannustaa meitä yhä parempaan, Konkola jatkaa. 

- Tämä lahjoitus on erinomainen tuki Oamkin varainhankintakampanjaan. Lahjoitetut varat käytetään koulutuksemme kehittämiseen, joka hyödyttää suoraan myös työelämää. Lahjoituksen lisäksi haluan kiittää Pöyryä laajasta yhteistyöstä rakennusalan koulutuksemme kanssa. Työmaavierailut ja vierasluennoitsijat ovat tärkeä osa Oamkin käytännönläheistä koulutusta, kertoo Jouko Paaso, Oulun ammattikorkeakoulun rehtori.

- Pöyryn lahjoitus lämmittää mieltä ja on mitä mainioin lahja näin joulun alla. Savoniasta valmistuu noin 1 200 osaajaa vuodesta, joista 64 prosenttia työllistyy maakuntaan. Savonia on varsinkin vahva tekniikan osaajien kouluttaja, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

Pöyry luottaa korkeakoulujen harkitaan miten lahjoitetut varat käytetään parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

- Haluamme Pöyryllä kantaa vastuuta yhteiskunnan laaja-alaisesta kehittämisestä. Kaikki panostukset, joita suomalaisen korkeakoulutuksen eteen tehdään, hyödyttävät lopulta myös yrityksiä, Juuso Pajunen sanoo.


Tiesitkö: 
Pöyry tekee tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen kanssa eri puolilla Suomea, esimerkiksi lahjoitusten, koulutusohjelmien kehittämisen, tutkimusohjelmien, opetusyhteistyön, harjoittelija- ja opinnäytetyöpaikkojen ja opiskelijavierailuiden kautta.

Lue lisää Pöyryn korkeakouluyhteistyöstä: https://www.poyry.fi/opiskelijoille

Lisätietoja:
- Juuso Pajunen, toimitusjohtaja, Pöyry Finland Oy, juuso.pajunen@poyry.com, p. 040 584 9722
- Markku Lahtinen, rehtori, Tampereen ammattikorkeakoulu, markku.lahtinen@tamk.fi, 050 524 6525


Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö, joka tarjoaa lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ympäristöön liittyviä palveluja. Pöyry kehittää älykkäitä ratkaisuja ja hyödyntää viimeisimpiä digitaalisia innovaatioita. Pöyryn liikevaihto vuonna 2017 oli 522 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Noin 5500 asiantuntijaa. 40 maata. 115 toimistoa.

Muokattu 19.12.2018