Takaisin

Opiskelijan tarina - Yrittäjyyden koulutus: Niina Haapanen: Koulutuksesta työvälineitä yrityksen kehittämiseen

Niina Haapanen: Koulutuksesta työvälineitä yrityksen kehittämiseen

Yrittäjyyden koulutus

Niina Haapanen kertoo kokemuksiaan opiskelustaan yrittäjyyden koulutuksessa.

Niina Haapanen valmistui tradenomiksi (ylempi AMK) yrittäjyyden koulutuksesta. Tutkinnon suoritettuaan Haapanen sai paitsi pätevyyden musiikkikoulun rehtorin tehtäviin, myös uusia työkaluja ja ideoita yrityksen kehittämiseen.

Kuka olet?

Olen 35-vuotias perheellinen nainen. Olen yrittäjänä viidettä vuotta, jatkamassa pitkät perinteet omaavaa yksityistä musiikkikoulua. Toimin Tampereen Suzukikoulun rehtorina ja soitonopettajana.

Millaisia työtehtäviä sinulla on ollut?

Työhistoriaa minulla on omalta alaltani yli kymmenen vuotta. Olen toiminut musiikkikoulussa pianonsoiton, musiikin perusteiden ja yhteissoiton opettajana ja säestäjänä useita vuosia ennen yrittäjäksi siirtymistä. Työtehtäväni on säilynyt samana ennen opintoja ja sen jälkeen, mutta oma suhtautuminen työhön on muuttunut. Olen oppinut paljon johtajuudesta ja verkostoitumisesta, mikä on ohjannut työn tekemistä uudella tavalla.

Mikä sai sinut innostumaan opiskelusta? 

Tarvitsin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa rehtorin pätevyyteen. Aiempi tutkintoni on musiikkipedagogi (AMK) ja halusin opiskella yrittäjyyttä, jotta saisin osaamista, työvälineitä, verkostoja ja ideoita yritykseni kehittämiseen. Opinnoissa parasta oli tiimioppimisen opiskelutyyli, innostavat opiskelukollegat ja itse oppiminen. Erityisen mieleenpainuva oli sekä ensimmäinen että viimeinen opintojen lähijakso: Ensimmäisellä käsiteltiin tulevaisuutta ja viimeisellä olimme Saksassa kansainvälistymistä oppimassa.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Tein opinnäytteen liiketoiminnan kehittämisestä verkko-opetuksen avulla. Digitaalisuus ja verkossa tapahtuva opetus jäi kiinnostamaan ensimmäisestä lähijaksosta alkaen. Halusin tutkia, miten verkko-opetus voisi toimia käytännössä pianonsoiton opetuksessa.

Mikä on opintojen merkityksen omalla urallasi?

Opinnoilla on suuri merkitys yritykseni ja oman itseni kannalta. Minulla on aiempaa laajempi tietotaito liiketoiminnan alalta. Vapaavalintaiset musiikkipedagogiikan syventävät opinnot kehittivät musiikin alan organisaatiotyöskentelyä. Osaan myös paremmin etsiä apuvälineitä tai yhteistyötahoja, jos en osaa jotakin asiaa liiketoimintaan liittyen. Minua kiinnostaa kehittää sekä liiketoimintaa että musiikkipedagogista kulttuuria, ja niihin koen saaneeni hyvän alkusysäyksen opinnoista.

 Kenelle suosittelisit opintoja?

Yrittäjyyden opintoja suosittelen kaikille yrittäjille tai yritysten kehittämisestä kiinnostuneille. Opiskelutehtävät tehdään omassa yrityksessä. Jos haluat astua pois kapea-alaiselta oman alan ajattelutavalta, tästä on sinulle paljon hyötyä!  

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.09.2017