Takaisin

Opiskelijan tarina - Sosionomi (ylempi AMK) -koulutus Kirsi Onnela: Opinnot käynnistivät ammatillisen kasvun

Kirsi Onnela: Opinnot käynnistivät ammatillisen kasvun

Sosionomi (ylempi AMK) -koulutus

Sosionomiksi (ylempi AMK) valmistunut Kirsi Onnela kertoo opiskelukokemuksistaan.

Kirsi Onnela hakeutui sosionomi (ylempi AMK) -koulutukseen saadakseen uutta virtaa työhönsä. Opinnot antoivat myös rohkeutta hakeutua uusiin työtehtäviin. Onnela toimii nyt Oriveden kaupungin työllisyyspalvelupäällikkönä.

Kuka olet?

Olen lähes nelikymppinen kahden lapsen äiti Orivedeltä. Arkea rytmittävät työt, lasten lentopalloharrastukset sekä omina harrastuksina talvella kuntohiihto ja kesällä maantiepyöräily.

Millaisia työtehtäviä sinulla on ollut?

Valmistuin Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta ensimmäisten sosionomien joukossa joulukuussa 2000. Työuralle on mahtunut työskentelyä pääosin työllisyydenhoidon eri sektoreilla. Valmistumiseni jälkeen aloitin Tampereen työvoimatoimistossa. Myöhemmin olen työskennellyt 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana, Tampereen kaupungin hallinnoimassa Tietoluukku ESR-hankkeessa, Tampereen kaupungin kuntouttavan työtoiminnan yksikössä sekä Nuorten verkostotyöpajalla.

Elokuussa 2012 tulin valituksi kesken sosionomi YAMK-opintojen Oriveden kaupungin työllisyyspalvelupäällikön virkaan. Nykyisessä työssäni vastaan työllisyys- ja kehittämispalveluista sekä toimin esimiehenä 15 työntekijälle.

Mikä sai sinut innostumaan koulutuksesta?

Keskeinen syy oli saada uutta virtaa työelämään. Sosionomi AMK-tutkinnon valmistumisesta oli kulunut jo aikaa ja ohjaustyö oli tullut tutuksi. Opinnoissa parasta oli innostunut ja keskusteleva ryhmä, joista monen kanssa olen edelleenkin tekemisissä työni puolesta. Kuin huomaamatta opinnot käynnistivät kehittämisprosessin ja uudenlaisen ammatillisen kasvun.

Uuden työn aloituksessa pystyin hyödyntämään esimerkiksi taloushallinnon opintoja. Yhtä erityistä huippukohtaa en osaa nimetä, mutta mieleen tulee esimerkiksi yhteiset seminaarit, kansainväliset vieraat sekä yhteishenki ylipäänsä.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Opinnäytetyöni nimi oli "Palvelumuotoilu Oriveden työpajan palvelujen kehittämisen välineenä". Aihe nousi keskeisesti työstä eli opinnäyte on toteutettu kehittämishankkeena Oriveden työpajalle. Tarve kehittämistyölle nousi aloittaessani uudessa virassa. Työyhteisössä kehitimme ja ideoimme palvelumuotoilun viitekehyksessä Oriveden työpajan toimintaa ja palveluja. Kokonaisvaltaisen kehittämisprosessin lopullisena tavoitteena oli laadukas ja asiantunteva työpajatoiminta Oriveden kaupungissa. Kehittämisprosessi kesti kokonaisuudessaan lähes vuoden ja oli uskomattoman antoisa vaikkakin aikaa vievä.

Mikä oli koulutuksen merkitys omalla urallasi? 

Opinnoilla on iso merkitys siihen, että työskentelen nykyisessä tehtävässäni. Budjetti-, esimies- ja kehittämisvastuu sekä rohkeus kohdata haasteita saivat vahvistusta opintojen aikana, joten uskaltauduin hakemaan uutta työtä. Työllisyydenhoito tavalla tai toisella on oma alani.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Suosittelen koulutusta jokaiselle, joka on valmistumisensa jälkeen ehtinyt työskennellä jo jonkin aikaa ja kaipaa uusia haasteita ja virtaa työelämään.

 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.09.2017