Takaisin

Opiskelijan tarina - Sarianna Toivola: Sairaanhoitajaksi päivätyön ohella

Sarianna Toivola: Sairaanhoitajaksi päivätyön ohella

Sairaanhoitajakoulutus

Sairaanhoitajaksi valmistunut Sarianna Toivola suoritti opintonsa monimuotototeutuksena töiden ohella. Vaikka päivät olivat välillä pitkiä ja rankkoja, auttoi opiskeluryhmän hyvä yhteishenki jaksamaan. "Ryhmähenkeen kannattaa satsata, siitä saa valtavasti voimavaroja!" hän kannustaa.

"Olen 31-vuotias paljasjalkainen tamperelainen. Kotona vuoroviikoin kanssani asustaa koirani Lilli, jonka kanssa ulkoilen paljon. Vapaa-ajalla teen usein käsitöitä ja luen. Lisäksi tykkään matkustella ja kesäisin mökkeily on yksi mielipuuhistani.

Tällä hetkellä työskentelen Taysin teho-osastolla sairaanhoitajana. Aloitin työt heti valmistumisen jälkeen saatuani viimeisimmän harjoittelun pohjalta ensin kesätöitä. Opiskelen myös avoimessa yliopistossa, sillä tavoitteenani on suorittaa terveystieteiden maisterin opinnot sekä opettajan pätevyys.

Lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi, koska halusin saada työkuvioihin uusia haasteita. Olin työskennellyt pitkään lähihoitajana päivähoidossa ja koin, ettei työ ollut enää tarpeeksi haastavaa. Sairaanhoitajan ammatti oli jo lapsena haaveammattini, ja minua kiehtoi erityisesti työn monipuolisuus. TAMKin valitsin siksi, että olin kuullut siitä paljon hyvää ja oppilaitos sijaitsi kotikaupungissani.

Suoritin sairaanhoitajan opinnot monimuoto-opetuksessa. Alkuun oli yllättävää, kuinka paljon itsenäistä opiskelua kursseihin kuului. Täyden päivätyön ohella tehtävien aikatauluttaminen oli hiukan haastavaa, mutta kun siihen tottui ja sai tukea, ongelmakin helpottui. Parhaana muistona opiskeluajalta on ehdottomasti ryhmämme hyvä yhteishenki. Opiskelu oli välillä rankkaa ja söi voimia, mutta ryhmän kannustuksella jaksoin. Myös opintomatkaa Saksaan muistelen lämmöllä.

Mikäli haluat alalle, mieti tarkoin omia motiivejasi ja selvitä, millaisia työllistymismahdollisuuksia on tarjolla. Jos kiinnostuit ja innostuit, mieti seuraavaksi millainen toteutus on sinulle sopiva. Monimuodon harvat koulupäivät saattavat houkutella, mutta sisältöjä on yhtä paljon kuin päivätoteutuksessakin. Töitä pitää siis tehdä.

Opiskelu on palkitsevaa monelta kantilta ja siihen kannattaa panostaa. Raskasta, rankkaa ja toisinaan uuvuttavaakin, mutta rennolla asenteella selviää. Ryhmähenkeen kannattaa satsata, siitä saa valtavasti voimavaroja!"

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 08.06.2018