Takaisin

Opiskelijan tarina - Sakari Järvinen: Timpurista rakennusmestariksi

Sakari Järvinen: Timpurista rakennusmestariksi

Rakennusalan työnjohdon koulutus

Työtapaturma muutti Sakari Järvisen elämän ja hän kouluttautui uudelleen rakennusmestariksi. "Rakennusmestarikoulutus oli luonteva vaihtoehto kymmenen vuoden timpurin urani jälkeen."

Kuka olet?

Olen Sakari Järvinen, 34-vuotias nuori  mies. Valmistuin vuonna 2002 ammattikoulusta rakennusalan perustutkinnon suorittaneena, jonka jälkeen tein alan töitä reilu kymmenen vuotta. 2013 aloitin opinnot TAMKissa rakennusalan työnjohdon koulutuksessa ja valmistuin 2016 jouluna. Nyt olen töissä SRVllä TAYSin työmaalla TAMKin vieressä.

Mistä sait kipinän hakea opiskelemaan rakennusmestariksi?

Ammattikoulusta valmistuttuani päätin, että opintopolkuni on tullut päätökseensä ja siltä se vahvasti näyttikin. Työtapaturma muutti kuviot, edessä oli uudelleenkoulutus ja rakennusmestarikoulutuksen valinta oli luonteva vaihtoehto, kymmenen vuoden timpurin urani jälkeen.

Opinnot oli mukava katkaisu perustyöläisen arkeen, haastavinta oli yli kymmenen vuoden tauko opiskelussa.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Opinnäytetyö aiheeni oli "Jälkijännitetyn betoniholvin talvibetonointisuunnitelma". Aihe löytyi luontevasti, kun olin työnjohtoharjoittelussa SRV:n TAYSin työmaalla. Teimme parkkihallia, jonka holvivaluista suurin osa osui talviaikaan, jolloin tarvitsimme työmaalla talvibetonointisuunnitelman.

Mikä oli opintojen merkitys urallasi?

Opinnoilla oli suuri merkitys urallani, timpurin papereilla olisin varmasti jauhanut samoja töitä eläkkeelle asti. Tällä tutkinnolla minulla on mahdollisuus päästä huomattavasti laajempaan työnkuvaan kiinni. Voin sanoa, että onni onnettomuudessa, tuskin olisin ilman työtapaturmaa lähtenyt jatko-opiskelemaan.

Kenelle suosittelet rakennusmestarin opintoja?

Opintoja suosittelen henkilölle, jolla on jonkin verran kokemusta alan töistä ja kiinnostusta kehittyä urallaan.

 

 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017