Takaisin

Opiskelijan tarina - Riku Huomo: Fysioterapeutin työssä tarvitaan hyviä sosiaalisia taitoja

Riku Huomo: Fysioterapeutin työssä tarvitaan hyviä sosiaalisia taitoja

Fysioterapian koulutus

Fysioterapeutiksi TAMKista valmistunut Riku Huomo on kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelin vaivojen ja sairauksien kuntoutuksesta. "Fysioterapeutti kohtaa työssään erilaisia ihmisiä erilaisissa elämän tilanteista, joten hyvät sosiaaliset taidot ja avoin asenne ovat valttia", hän kertoo.

Kuka olet?

Olen Tampereella asuva fysioterapeutti. Työskentelen Pirkanmaan FysioCenter Oy:llä. Aloitin fysioterapiaopintoni TAMKissa kesällä 2011, ja valmistuin joulukuussa 2014.

Mistä sait kipinän hakea opiskelemaan fysioterapiaa?

Nuorena poikana teloin itseäni varsin usein liikuntaharrastusteni parissa. Kummini toimivat fysioterapeutteina, ja tuolloin aina tarpeen vaatiessa antoivat vinkkejä kulloisenkin vaivani kuntoutukseen. Luulisin, että juuri tästä fysioterapia jäi mieleen.

Mitä jäi mieleen opinnoista?

Parasta koulutuksessa olivat käytännön harjoitustunnit sekä työharjoittelut. Haastavimpia asioita olivat tiukan opiskelurytmin ja suuren käsiteltävän asiamäärän aiheuttama stressi ja kiireen tunne. Toki hommista selvittiin, mutta muistan kiireisimpien jaksojen aikana odottaneeni kiireen loppumista.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Tein opinnäytetyöni yhdessä kahden TAMKin musiikkipuolella opiskelevan pianistiopiskelijan kanssa. Aiheenamme oli "Musiikillisen jännitteen ja lihasaktivaation välinen yhteys Brahmsin rapsodiassa op. 79 nro 1". Kiinnostukseni aiheeseen heräsi, koska opiskelin Valkeakosken musiikkiopistossa pianoa. Piano instrumenttina oli siis minulle tuttu, ja halusin tehdä opinnäytetyön, jossa yhdistyisi tavalla tai toisella oma musiikkiharrastukseni fysioterapiaopintojeni soveltamiseen.

Mikä on oma kiinnostuksen kohteesi?

Olen kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelin vaivojen ja sairauksien kuntoutuksesta, ja nykyisessä työssäni pääpaino onkin TULES-puolella. Varsinkin työharjoittelut ja käytännön harjoitustunnit antoivat hyvät perusteet alkaa tehdä käytännön työtä, mutta toki vasta töissä useampien asiakaskontaktien jälkeen oma työtapa alkaa muotoutua, ja koulussa opiskeltujen perusteiden merkitys alkaa valjeta.

Ihmisen fysiologia ja anatomia ovat jokapäiväisessä työssä läsnä jatkuvasti, joten näiden aiheiden opiskelun tärkeyttä ei voi ohittaa.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Suosittelisin opintoja sellaisille henkilöille, jotka haluavat tehdä työtä ihmisten parissa, ja pyrkiä parantamaan heidän elämänlaatuaan. Fysioterapeutti kohtaa työssään erilaisia ihmisiä erilaisista elämän tilanteissa, joten hyvät sosiaaliset taidot ja avoin asenne ovat valttia.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017