Takaisin

Opiskelijan tarina - Pekka Kinnunen: Metsäteollisuus on tulevaisuuden ala

Pekka Kinnunen: Metsäteollisuus on tulevaisuuden ala

Bio- ja prosessitekniikan koulutus

Paperi,- tekstiili- ja kemiantekniikan insinööriksi valmistuneen Pekka Kinnusen mielestä opinnoissa oli sopiva painotus uusien biotuotteiden ja perinteisen metsäteollisuuden välillä. "Vasta opintojen edetessä ymmärsin, että tämähän on tulevaisuuden ala!"

Kuka olet?

Olen Pekka Kinnunen ja valmistuin keväällä 2017 Tampereen ammattikorkeakoulusta paperi,- tekstiili- ja kemiantekniikan insinööriksi. Olen 26-vuotias ja asun Pirkkalassa avopuolisoni kanssa. Vapaa-aikani kuluu tenniksen ja jalkapallon merkeissä. Työskentelen tällä hetkellä määräaikaisena vuoromestarina Metsä Board Kyron kartonkitehtaalla.

Mistä sait kipinän hakea opiskelemaan tätä alaa?

Varsinainen kipinä alaa kohtaan syttyi vasta ensimmäisen vuoden loppupuoliskolla, kun ensimmäiset ammattiaineet alkoivat. Ennen opintojen aloitusta minulla oli jonkinlainen käsitys alasta, sillä isäni on myös Tampereelta valmistunut paperi-insinööri. Kuitenkin vasta opintojen edetessä aloin ymmärtämään, että tämähän on tulevaisuuden ala!

Millaista opiskelu oli?

Opiskelu oli alusta saakka mukavaa ja motivoivaa. Opinnoissa jaksamisessa auttoi luokkamme hyvä porukka ja mukavat opettajat. Opinnoissa oli sopiva painotus uusien biotuotteiden ja perinteisen metsäteollisuuden välillä. Kesäisin suoritettavat harjoittelut olivat ehkä paras osa opintoja. Harjoittelupaikkoja oli tarjolla kiitettävästi ja yhteistyö yritysten ja koulun välillä toimi hyvin. Tein kaikki harjoitteluni Metsä Board Kyron kartonkitehtaalla, josta sain myös opinnäytetyön. Opinnäytetyöni liittyi uuden Valmet Pulp Expert massa-analysaattorin käyttöönottoon.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmissani on edetä urallani mahdollisimman pitkälle. Haluan olla mukana ottamassa Suomen metsäteollisuuden seuraavaa askelta. Tämä tarkoittaa, että aion jatkaa opintojani ja suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon sopivan paikan tullen.

Mitä voit sanoa tätä alaa miettiville?

Mediasta on voinut saada kuvan, että metsäteollisuuden työpaikat olisivat häviämässä Suomesta. Todellisuudessa metsäteollisuus on edelleen yksi tärkeimmistä vientialoista ja uusien biotuotteiden kehitys takaa metsäteollisuuden työpaikkojen pysyvän Suomessa myös jatkossa. Lisäksi eläkepoistuma on myös metsäteollisuudessa kohtalaisen suurta.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 13.11.2017