Takaisin

Opiskelijan tarina - Milla Mäki-Pantti: Bioanalyytikon ammatti on palkitseva ja sopivasti haastava

Milla Mäki-Pantti: Bioanalyytikon ammatti on palkitseva ja sopivasti haastava

Bioanalyytikkokoulutus

Seinäjoella bioanalyytikoksi opiskeleva Milla Mäki-Pantti aloitti opintonsa Tampereella, josta vaihtoi lähemmäs kotipaikkakuntaansa. "Kaikille bioanalyytikon ammatista haaveileville haluan sanoa, että ammatti on palkitseva, monipuolinen ja sopivasti haastava", hän kertoo.

Kuka olet?

Olen 22-vuotias bioanalyytikko-opiskelija Etelä-Pohjanmaalta. Olen aloittanut opiskelut syksyllä 2015 Tampereella, mutta siirryin opiskelemaan Seinäjoelle tammikuussa 2017. Aikaisemmin olen opiskellut hevosenhoitajaksi ja suorittanut ylioppilastutkinnon.

Mistä sait kipinän hakea opiskelemaan bioanalyytikoksi?

Innostuin opiskelusta aikaisemman ammattini vuoksi. Työskennellessä kilpailevien hevosten kanssa, niiden veri- ja ulostenäytteitä tutkittiin säännöllisesti. Hevosten näytteenoton lisäksi pääsin tutustumaan eläinklinikan analysointimenetelmiin. Olen aikaisemmin työskennellyt myös elintarvikealalla, jossa tutustuin elintarvikelaboratorion työntekijöihin. Myös elintarvikelaboratoriossa voi työskennellä bioanalyytikoita.

Millaista opiskelu on ollut?

Opiskelu on ollut todella monipuolista ja olen oppinut monia asioita, joita en edes tiennyt kuuluvan ammattiini. Opiskelussa parasta on ollut käytännönläheisyys, sillä Seinäjoella opiskeluihin kuuluu paljon käytännön harjoittelua Seinäjoen keskussairaalan laboratorioissa.

Yksi parhaista asioista opiskelussa bioanalyytikoksi on ollut mahdollisuus päästä töihin omalle alalle opiskelun ohella. Haastavinta opiskelussa on ollut solubiologian ja biokemian opiskelu, josta aikaisempaa tietoa oli vähän.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on? 

Haaveenani on saada työpaikka kotipaikkakunnaltani tai sen lähiympäristöstä. Vaikka kouluun hakiessani en osannut nähdä itseäni työskentelemässä ihmisten parissa, haluan nyt työskennellä myös näytteenotossa.

Mitä voit sanoa muille tätä alaa suunnitteleville?

Kaikille bioanalyytikon ammatista haaveileville haluan sanoa, että ammatti on palkitseva, monipuolinen ja sopivasti haastava. Mahdollisia erilaisia työpaikkoja on monia ja ainakin Seinäjoen alueella bioanalyytikoista on pulaa, jolloin työllistyminen on melko varmaa.

Kuva: Milla Mäki-Pantti (vas.) bioanalytiikan vastuuopettajan, Marika Toivosen kanssa Valtakunnallisessa vieritutkimuspäivässä Seinäjoella 18.5.2018 esittelemässä alkavaa koulutusta. 

 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 01.06.2018