Takaisin

Opiskelijan tarina - Mika Anttila: "Koulutus antaa uusia mahdollisuuksia tehdä töitä SOTE-alalla"

Mika Anttila: Koulutus antaa uusia mahdollisuuksia tehdä töitä SOTE-alalla

Hyvinvointiteknologian koulutus

"Hyvinvointiteknologian YAMK-opinnot ovat laajentaneet osaamisaluettani ja antaneet uusia mahdollisuuksia tehdä töitä SOTE-alalla", kertoo sähkö- ja IT-insinööri Mika Anttila. Anttila haluaa olla mukana digitalisaation edistäjänä siten, että digitalisaatiossa ei unohdeta sosiaalista kanssakäymistä.

Kuka olet?

Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, josta muutin Pirkanmaalle pikkupoikana. Koulutukseltani olen sähkö- ja IT-insinööri. Työurani on vierähtänyt ICT-alueen tehtävissä. Nykyinen asuinpaikkani on Kangasala, jossa olen asunut jo lähes 15-vuoden ajan.

Millainen työhistoria sinulla on?

Olen työskennellyt enimmän osan urastani teleoperaattorialalla tietoliikenne- ja palveluliiketoiminnan projektipäällikkönä.

Juuri ennen opintojani vaihdoin työnantajani noin 15 hengen konsulttitoimistoon nimeltä Pasaati Oy, jossa työskentelin asiakkaan laskuun asiakasprojektipäällikkönä.

Työni Pasaatissa jatkui aina toukokuun 2018 loppuun, jonka jälkeen aloitin Notkia IT:n palveluksessa, jossa toimin projektipäällikkönä SOTE-alueen projekteissa.

Mikä sai sinut innostumaan hyvinvointiteknologian opinnoista? 

Minulla oli jo pidempään mielessä aloittaa uuden ammatin opiskelu ja otti oman aikansa heittäytyä opiskelijaksi. Ennen nykyisiä opintojani "harjoittelin" opiskelua avoimen yliopiston puolella 5 ja 28 opintopisteen opinnoilla, jotta saisin selville, onko minusta pitkän tauon jälkeen taas opiskelijaksi. Minut innosti lopulta opiskelemaan monimuotoisesti tarjottava opiskelu, jota voi suorittaa työn ohella.

Opiskelun avulla halusin laajentaa osaamistani oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja laajasta valikoimasta ykköstoiveeksi haarukoitui hyvinvointiteknologia, koska siinä pystyn osittain hyödyntämään ammattitaitoani ja lisäksi opin paljon uutta terveydenhoito- ja hyvinvointialueilta. Parasta opinnoissa on jatkuva uuden oppiminen ja toisaalta se on myös haastavinta.

Tähän asti mieleen on jääneet kannustavat opettajat ja ilmapiiri sekä hyvä ryhmähenki, jossa jokainen auttaa toisiaan. Opinnoissa olevat ryhmätyöt helpottavat tutustumista toisiin opiskelijoihin.

Miten näet opintojen merkityksen omalla urallasi? 

Hyvinvointiteknologian YAMK-opinnot ovat laajentaneet omaa ammatillista osaamisaluettani. Opinnot antavat myös uusia mahdollisuuksia tehdä töitä SOTE-alalla. Opintojen avulla pystyn yhdistämään nykyisen ICT-alueen asiantuntemukseni koskettamaan myös SOTE-alueen nopeutuvaa digitalisoitumista ja ympäristöjä.

Haluan olla mukana digitalisaation edistäjänä siten, että digitalisaatiossa ei unohdeta sosiaalista kanssakäymistä.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Suosittelen opintoja niille kaikille, joilla on aitoa kiinnostusta ja intoa kehittää itseään.

 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 17.08.2018