Takaisin

Opiskelijan tarina - Jessica Mattila: Uusille osaajille on aina tarvetta sähköalalla

Jessica Mattila: Uusille osaajille on aina tarvetta sähköalalla

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus

"Opinnot antoivat suuntaa sille, millaisia uusia ovia tämä tutkinto avaa. En opiskelisi tällä hetkellä ulkomailla, ellen olisi ollut vaihto-opiskelijana amk-opintojen aikana", kertoo sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksesta insinööriksi valmistunut Jessica Mattila.

Kuka olet? 

Olen 24-vuotias nainen ja valmistuin keväällä 2017 sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksesta automaatioinsinööriksi. Asun tällä hetkellä Saksassa jatko-opintojeni vuoksi. Opiskelen johtamisen maisteriksi Münchenin teknillisessä yliopistossa.

Mikä sai sinut innostumaan sähköalasta?

Opiskelin aiemmin ammattikoulussa sähkö- ja automaatioalaa, joten jatkaminen samalla alalla ammattikorkeakoulussa oli luonteva ratkaisu.

Mitä jäi mieleesi opiskeluajastasi?

Parasta opinnoista oli opiskelijayhteisö, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen sekä se, kun neljän vuoden jälkeen huomasi osaavansa kaikenlaista uutta.

Haastavinta oli ajanhallinta, toisin sanoen kaikkien kotona tehtävien töiden tekeminen.

Neljäntenä opiskeluvuotenani olin mukana NASA's Epic Challenge -projektissa, joka oli myös haastava, mutta antoisa projekti!

Mistä teit opinnäytetyösi?

Tein opinnäytetyöni uuden kommunikointistandardin toteutuksesta erääseen tuotantolaitokseen. Olin jo aiemmin perehtynyt kyseiseen standardiin kesätöiden parissa, joten siitä oli hyvä jatkaa myös opinnäytetyössä.

Mikä on opintojen merkitys omalla urallasi? 

Erityisen tärkeänä pidän sitä, että opinnot antoivat suuntaa sille, millaisia uusia ovia tämä tutkinto avaa. En opiskelisi tällä hetkellä ulkomailla, ellen olisi ollut vaihto-opiskelijana amk-opintojen aikana.

Mitä sanoisit niille, jotka harkitsevat tätä alaa?

Sähkötekniikka kehittyy jatkuvasti ja uusille hyville osaajille on aina tarvetta alalla. Tutkinto on hyvin yleispätevä ja antaa hyvän pohjan monille uravaihtoehdoille.

Ei insinöörin tutkinto ilmaiseksi tule, mutta se sisältää myös huippuhauskoja hetkiä ja muistoja!

Kuva: Jessica Mattila Starnberger Seen maisemissa Saksassa.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 04.06.2018