Takaisin

Opiskelijan tarina - Hannu Korhonen: Opiskelukin voi koukuttaa

Hannu Korhonen: Opiskelukin voi koukuttaa

Metsätalouden koulutus

Metsätalousinsinööriksi (AMK) työn ohessa opiskellut ja vuonna 2015 valmistunut Hannu Korhonen oli varma valmistumisensa jälkeen, että opinnot olivat tässä. "Aloitin kuitenkin opettajaopinnot ja valmistuin ammatilliseksi opettajaksi helmikuussa 2018", hän kertoo.

Kuka olet?

Olen Hannu Korhonen, 55 v., Karstulasta. Asun vaimoni kanssa maa- ja metsätilalla ja olen töissä tilan ulkopuolella. Sisältöä arkeen tuovat lastenlapset ja erilaiset kuntoiluun liittyvät joukkuepelit.

Millainen on työhistoriasi?

Maatalouden ammatillisen opistokoulutuksen jälkeen työskentelin lomalautakunnan sihteerin viransijaisena. Kesäkuussa tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun aloitin työni työnjohtajana Tarvaalan Maatalousoppilaitoksessa. Nykyään palkan maksaa Äänekosken ammatillisen koulutuksen Ky. Tehtävät ovat vuosien aikana muuttuneet ja opetettavat asiat laajentuneet myös metsäalalle metsätalousinsinöörin tutkinnon jälkeen. Olen ollut myös osa-aikainen maa- ja metsätalousyrittäjä noin 26 vuotta.

Mikä sai sinut innostumaan opiskelusta?

Suoritin metsätalousteknikon tutkinnon 90-luvun lopulla. Jo silloin mielessäni kävi opintojen jatkaminen. Aikaa kului, ja syksyllä 2011 huomasin, että Jyväskylässä oli alkamassa tammikuussa 2012 metsätalousinsinöörin koulutus monimuotototeutuksena. Varsinaisen kimmokkeen kouluttautumiseen sain vaimoltani, joka kannusti hakeutumaan opintoihin. Uskoin vaimoani, hain ja tulin valituksi.

Opintoni sujuivat melko helposti alun totuttelun jälkeen. Minulle sopi hyvin monimuoto-opinnot lähipäivineen, koska opetusta oli joka toinen perjantai ja lauantai. Parasta opiskelussa olivatkin juuri nuo lähipäivät. Asiansa osaavat opettajat ja ryhmämme opiskelijat erilaisine taustoineen ja kokemuksineen rikastuttivat päivien antia. Aikuisena opiskelu on aina jonkinmoista taiteilua ajan käytön kanssa.

Mistä teit opinnäytetyösi?

Opinnäytetyöni aiheena oli "Monitavoitteisen kosteikon rakentaminen ja hyödyt - Esimerkkinä Karstulan Isoniityn riistakosteikko". Tämän aiheen valitsin, koska maatilallemme toteutettiin juuri samaan aikaan riistakosteikko.

Miten näet opintojen merkityksen omalla urallasi?

On vaikea arvioida, miten nämä opinnot vaikuttavat tulevaisuuteeni. Ainakin olen jo hyödyntänyt hankittua osaamista omassa työssäni. Heti valmistumiseni jälkeen olin varma, että opiskelut olivat tässä ja en opiskele enää koskaan. Kuitenkin aloitin ja valmistuin ammatilliseksi opettajaksi helmikuussa 2018. Opiskelukin voi siis koukuttaa!

Mitä neuvoisit muille alan opintoja suunnitteleville?

Suosittelen opiskelua kaikille, sillä se pitää "vanhemmankin" virkeänä ja oma osaaminen lisääntyy. Ja samalla pysyy mukana sekä ajan tasalla työelämän muuttuvissa olosuhteissa.

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.05.2018