Takaisin

Opiskelijan tarina - Hanna Rönkä: "Ilman tätä tutkintoa, en olisi päässyt etenemään urallani"

Hanna Rönkä: "Ilman tätä tutkintoa, en olisi päässyt etenemään urallani"

Hyvinvointiteknologian koulutus

Hanna Rönkä asetti itselleen tavoitteen aloittaessaan hyvinvointiteknologian ylemmän AMK-koulutuksen. "Tavoitteet täyttyivät yli odotusten, ja olen aloittanut asiantuntijatehtävät isossa IT-yrityksessä terveydenhuollon osa-alueella. Ilman tätä tutkintoa, en olisi päässyt etenemään urallani".

Kuka olet?

Olen 36-vuotias ylöjärveläinen terveydenhoitaja. Alunperin valmistuin kätilöksi ja sairaanhoitajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja terveydenhoitajaksi Hämeenlinnasta HAMKista. Nyt kesäkuussa 2018 valmistunTAMKista, hyvinvointiteknologian YAMK-koulutuksesta tutkintonimikkeellä terveydenhoitaja (ylempi AMK).

Millainen on työhistoriasi?

Vuonna 2005 aloitin kätilönä TAYSissa riskiraskauksien osastolla, ja jäin sieltä äitiyslomalle 2006. Vuonna 2008 aloitin kotisairaanhoitajana Tampereella, ja 2010 jäin taas äitiyslomalle, mutta tässä välissä opiskelin terveydenhoitajan tutkinnon. Kesäkuussa 2011 aloitin terveydenhoitajana Nokian kaupungilla, mistä irtisanouduin tasan seitsemän vuotta myöhemmin. Opintovapaalla olin viimeisen vuoden.

Mikä sai sinut innostumaan hyvinvointiteknologian koulutuksesta? 

Olin pari vuotta sillä ajatuksella, että jotain täytyy vielä tehdä. Koin, ettei urakehitykseni voinut jäädä vain terveydenhoitajan työhön. Hyvinvontiteknologia vaikutti mielenkiintoiselta ja nykyaikaiselta tutkinnolta, joten päätin hakea opiskelupaikkaa.

Parasta opinnoissa on ollut oivaltaa uusia asioita ja kehittää ammatillisesti itseään sekä oppia aivan uusia asioita. Haastavinta oli perheen, työn ja opintojen yhteensovittaminen, mutta siihenkin auttoi opintovapaa, vaikkei se taloudellisesti ollutkaan mikään helppo rasti. 

Mistä teit opinnäytetyösi?

Opinnäytetyö tehtiin parityönä, aiheena oli terveyspalvelujen neuvonnan chat-palvelun kehittäminen. Idea oli työelämälähtöinen ja todella mielenkiintoinen tehdä. 

Miten näet opintojen merkityksen omalla urallasi? 

Suosittelen jatkokoulutusta kaikille. Asetin itselleni tavoitteen opintojen alussa, että löydän itselleni uuden työpaikan, jossa on myös etenemismahdollisuuksia. Tavoitteet täyttyivät yli odotusten, ja olen aloittanut asiantuntijatehtävät isossa IT-yrityksessä terveydenhuollon osa-alueella. Ilman tätä tutkintoa en olisi päässyt etenemään urallani.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Kaikille, jotka haluavat kehittää itseään ja mennä urallaan eteenpäin. Tosin se vaatii myös omaa aktiivisuutta ja tavoitteita, jos haluaa vaihtaa työpaikkaa.

 

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 10.09.2018