Takaisin

Opiskelijan tarina: Aleksi Nurmi: Sähköala ja sen monipuolisuus on aina kiehtonut

Aleksi Nurmi: Sähköala ja sen monipuolisuus on aina kiehtonut

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi valmistuneen Aleksi Nurmen mielestä haastavinta opinnoissa oli kohtalaisen isot työmäärät kursseja kohti. "Kuten töissäkin, samoin koulussa vaikeimpia tehtäviä ratkottiin porukalla, joten työmäärää ei kuitenkaan kannata pelätä", hän sanoo.

"Moro! Olen keväällä 2017 sähkö- ja automaatiotekniikalta valmistunut 26-vuotias automaatioinsinööri, ja työskentelen Insta Automationilla suunnitteluinsinöörinä. Toimenkuvaani kuuluu pääasiassa logiikkaohjelmointi, mutta teen myös sähkösuunnittelua.

Ennen insinööriopintojani suoritin ammattilukion ja ammattikoulusta valmistuin sähköasentajaksi, joten sähkötekniikan insinööri oli melko selkeää jatkumoa tähän. Ammattilukiotausta antoi minulle hyvät valmiudet opiskella insinööriksi. Sähköala ja sen monipuolisuus on aina kiehtonut minua.

Haastavinta opinnoissa oli kohtalaisen isot työmäärät kursseja kohti, mutta toisaalta tämä valmisti hyvin työelämään. Kuten töissäkin samoin koulussa vaikeimpia tehtäviä ratkottiin porukalla, joten työmäärää ei kuitenkaan kannata pelätä. Parasta koulutuksessa on ehdottomasti yhdessä tekeminen ja hyvien kaverien saaminen.

Insinöörin tutkinto auttaa ratkaisemaan myös arkipäivän ongelmia yleissivistävyytensä vuoksi. Koulutuksen aikana opiskelin myös yritystaloutta, myyntiä sekä markkinointia, ja uskon näiden kaikkien auttavan minua insinöörinä työskennellessäni.

Suosittelen erittäin vahvasti valitsemaan sähköalan! Sähkö ja erityisesti automaatio tulevat työllistämään ihmisiä yhä enemmän ja enemmän. Tule osaksi tätä hienoa joukkoa ja opiskele sähköalan insinööriksi!"

Lue lisää koulutuksesta >

Päivitetty 14.05.2018