Takaisin

Kristiina Tähtinen on 20 000. sähköisen tenttimispalvelun tenttijä TAMKissa

Kristiina Tähtinen on 20 000. sähköisen tenttimispalvelun tenttijä TAMKissa

Vuodesta 2016 lähtien käytössä ollut sähköisen tenttimisen palvelu on kasvattanut huimasti suosiotaan. Vuodessa tenttien määrä jopa kolminkertaistui.

Kansallisessa korkeakoulujen vertailussa TAMK on sekä suoritettujen tenttien määrässä että tenttitilan käyttöasteessa maan kärkitasoa. Suhteessa tenttikoneiden määrään TAMKissa on tehty eniten sähköisiä tenttejä vuonna 2017. EXAM-järjestelmää käyttää tällä hetkellä 27 korkeakoulua.

Vuoden 2017 aikana TAMKin Tenttiterraariossa tehtiin yli 10 000 tenttisuoritusta, ja kesällä 2018 ylitettiin 20 000 EXAM-tenttisuorituksen raja. EXAM-järjestelmän ja Tenttiterraarion jatkokehitysprojekti palkitsi 20 000. suorituksen tehneen Hyvinvointiteknologian YAMK-opiskelija Kristiina Tähtisen TAMKissa keskiviikkona 30.8.

Tähtinen kiittelee sähköisen tenttimisen palvelua erinomaiseksi.

– Aikuisopiskelijoille sopivia yhteisiä ilta-aikoja on välillä todella vaikea löytää. Sähköisen tentin varaaminen on kuitenkin erittäin helppoa ja palvelu opiskelijan kannalta joustava ja kätevä, Tähtinen kertoo.

Jotta sähköisen tenttimisen kasvavaan kysyntään pystytään vastaamaan, on TAMKissa avattu elokuussa toinen 21-paikkainen tenttitila. Tulevaisuudessa sähköisten tenttitilojen määrä ja tenttimisen mahdollisuudet lisääntyvät, sillä Tampere3-yhteistyön myötä on tarkoitus siirtyä yhteiseen EXAM-järjestelmään. Tämä toisi opiskelijoiden käyttöön tenttitiloja myös Hervannassa ja Keskustassa.

EXAMia käyttävissä korkeakouluissa tehtiin viime keväänä käyttäjäkysely, johon vastasi yhteensä yli 2300 opiskelijaa ja noin 300 opettajaa. TAMKin opiskelijat olivat ilahduttavan aktiivisia, sillä vastaajista yli 500 ilmoitti tenttineensä sähköisesti. Sähköinen tenttiminen on otettu TAMKissa vastaan varsin innostuneesti ja aktiivisesti. 


Kuva: Saara Lehtonen

Muokattu 31.08.2018