Takaisin

Korkeakoulujen kevään yhteishaku 2015: TAMK Suomen kärkikolmikossa

Korkeakoulujen kevään yhteishaku 2015: TAMK Suomen kärkikolmikossa

Korkeakoulujen kevään yhteishakuun osallistui yhteensä 154 500 hakijaa. Heistä 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun ja 66 000 yliopistoon. Tampereen ammattikorkeakouluun jätettiin kaikkiaan 20 902 hakemusta. Tämä luku on Suomen kolmanneksi suurin Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston jälkeen. Ammattikorkeakoulut ja yliopistot olivat nyt ensimmäistä kertaa samassa valtakunnallisessa yhteishaussa.

TAMKiin yli 9 000 ensisijaista hakijaa

TAMKiin hakeneista 9045 oli merkinnyt sen ykköskohteekseen. Hakukohteita eli TAMKissa syksyllä alkavia koulutuksia oli 47 ja niissä haettavana yhteensä 1965 aloituspaikkaa.

Hakijamäärältään suosituin hakukohde oli liiketalouden tradenomin koulutus, johon oli 702 ensisijaista hakijaa (aloituspaikkoja 120).

Edellisvuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan koulutus kiinnostaa. Eniten hakijoita oli ensihoitajan koulutukseen, lähes 20 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Fysioterapeuttikoulutukseen oli 14,2, kätilökoulutukseen 13,1, terveydenhoitajakoulutukseen 12,3 ja sosionomikoulutukseen 10,8 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Tekniikan alan insinöörikoulutuksista suosituin oli ajoneuvotekniikka. Koulutukseen oli 283 hakijaa, keskimäärin 7,5 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti (aloituspaikkoja 38).

Olemme erittäin tyytyväisiä hakijamäärämme. TAMK on säilyttänyt vetovoimaisuutensa erityisesti tekniikassa ja sosiaali- ja terveysalalla. Tämä kertoo siitä, että olemme uudistaneet opetustamme oikeaan suuntaan, sanoo TAMKin viestintäpäällikkö Leena Stenman.

Uudet koulutukset kiinnostivat myös

Uutena hakukohteena tänä keväänä oli liiketalouden Proakatemiassa suoritettava yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomikoulutus, johon oli 124 ensisijaista hakijaa (aloituspaikkoja 40). Ylemmistä AMK-tutkinnoista eniten kiinnostivat sosiaali- ja terveysalan johtaminen, johon oli 119 ensisijaista hakijaa (aloituspaikkoja 25) ja uusi restonomeille suunnattu palveluliiketoiminnan johtamisen koulutus, johon oli 104 ensisijaista hakijaa (aloituspaikkoja 25).

Aikuisille suunnatuista monimuotototeutuksista suosituin oli sairaanhoitajakoulutus, johon oli 5,6 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.  Seinäjoella järjestettävään bioanalyytikkokoulutukseen oli 4,1 ja Mänttä-Vilppulassa järjestettävään liiketalouden tradenomikoulutukseen 3,4 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Kaikkien valintojen tulokset julkistetaan 1.7.

Korkeakoulujen ensimmäinen yhteinen valtakunnallinen yhteishaku päättyi viime torstaina 9.4. Hakijat voivat saada valintatuloksia jo toukokuun puolivälistä alkaen, mutta korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 1.7. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7. klo 15 mennessä.
 

TAMKin ensijaiset hakijat kevään yhteishaussa ja erillishaussa (pdf)

Lisätietoja:

Leena Stenman, viestintäpäällikkö, p. 050 384 4900, leena.stenman@tamk.fi

Muokattu 29.03.2016