Takaisin

INKA-Awards -palkinto Tampereelle innovatiivisten yritysten edistäjänä

INKA-Awards -palkinto Tampereelle innovatiivisten yritysten edistäjänä

Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana INKA-ohjelmaan kuuluvassa COMBI-hankkeessa tutkijaosapuolena ja talotekniikan asiantuntijana. TAMKissa hankkeen valmistelusta on vastannut talotekniikan koulutuspäällikkö Pirkko Harsia. COMBI-hankkeen projektipäällikkönä on TAMKissa lehtori Pirkko Pihlajamaa.

 

Tekesin tiedote 22.9.2015

Jyväskylässä 22.9. pidetyssä Tekesin INKA-ohjelman (Innovatiiviset kaupungit) seminaarissa jaettiin INKA-Awards -palkinto esimerkillisesti ohjelman tavoitteita toteuttaneelle taholle. Tällä kertaa palkinto myönnettiin Tampereen kaupungille pitkäjänteisestä työstä kehitysalustojen synnyttämisessä. Tampere vastaa INKA-ohjelmassa Älykkään kaupungin ja uudistuvan teollisuuden kansallisesta yhteistyöstä.

- Tampere on erinomaisesti onnistunut jalkauttamaan ajattelumallia, jonka mukaan kaupunki voi toimia innovaatioalustana. Erilaisten kehittämishankkeiden kautta tarjotaan mahdollisuuksia uusien ratkaisujen pilotointiin ja edelläkävijämarkkinoiden luomiselle. Kaupungin johdon aktiivisuus ja sitoutuminen näkyy uusina liiketoimintamahdollisuuksina, joita syntyy yrityksille innovatiivisten julkisten hankintojen kautta muun muassa älykkään valaistuksen alueelle, summaa ohjelman päällikkö Markku Koponen.

Muita perusteluja palkinnolle löytyy rakentamisen, liikenteen ja kiertotalouden alueilta. Esimerkiksi Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan laitos selvittää historiansa suurimmassa hankkeessa palvelurakennusten energiatehokkuuden parantamiseen liittyviä haasteita ja ratkaisuja. COMBI-hanke on Tampereen talousalueen kärkihanke INKA-ohjelmassa rakentamisen osa-alueella. Hankkeeseen osallistuu poikkeuksellisen suuri määrä yrityksiä.

- INKA-ohjelma on ollut hyvä sateenvarjo älykkään kaupungin kehityshankkeillemme ja sen myötä kaupunkien, Tekesin ja työ- ja elinkeinoministeriön välinen yhteistyö on lisääntynyt. Toivottavasti se jatkuu ja tiivistyy, sillä kaupungit ovat tulevaisuuden digitalouden oivallisia alustoja, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

- Haluamme kehittää avoimia innovaatioympäristöjä, missä kaupungin, yritysten, tutkimuksen ja asukkaiden yhteiskehittäminen on mahdollista. Se on haastavaa, mutta innostavaa, kertoo Tampereen INKA-ohjelman johtaja Pauli Välimäki.

Palkinto myönnettiin neljännen kerran. Aiemmat palkinnot on annettu Ouluun hankintojen kehittämiselle, Vaasaan älyverkkopilotille sekä Ladecille kiertotalouden edistäjänä.

Lisätietoja:

ohjelmapäällikkö Markku Koponen, markku.koponen(at)tekes.fi, puh. 050 5577 646
kehityspäällikkö Pauli Välimäki, pauli.valimaki(at)tampere.fi, puh. 040 801 6035

Teksti: Eero Lukin

 

Muokattu 19.04.2016