Takaisin

Hyväksi myyjäksi opiskellaan - Myyntiosaamisen tutkintokoulutukset alkavat TAMKissa

Hyväksi myyjäksi opiskellaan - Myyntiosaamisen tutkintokoulutukset alkavat TAMKissa

Hyväksi myyjäksi ei synnytä, vaan hyväksi myyjäksi opiskellaan. Tampereen ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla kaksi myyntiosaamiseen keskittyvää tradenomikoulutusta.

Valokuva: Essi Kannelkoski
Valokuva: Essi Kannelkoski

Suomessa on myyntiä opetettu tähän asti vain muutamassa ammattikorkeakoulussa. TAMK panostaa nyt tulevaisuuden myyntiosaajien kouluttamiseen ja aloittaa kaksi myyntiosaamisen tradenomin tutkintoon tähtäävää koulutusta, joista toinen on tarkoitettu merkonomeille. Koulutukset toteutetaan monimuoto-opintoina, joten tutkinnon voi suorittaa työn ohessa.

– Myyntiala kärsii aliarvostuksesta, eikä suomalaisissa yrityksissä ole tarpeeksi myyntiosaamista, B2B-myynnistä hiljattain väitellyt TAMKin yliopettaja Pia Hautamäki sanoo.

Myyntiosaamisen puute on maailmanlaajuinen ongelma, johon koulutus tuo muutoksen.

– Vasta aivan liian pieni osa suomalaisista yrityksistä on päässyt rekrytoimaan tradenomeja, jotka ovat opiskelleet B2B-myyntityötä. Nämä yritykset ovat päässeet näköalapaikalta näkemään, että asiakascaset onnistuvat paljon paremmin silloin, kun myyntiosaamisen taidot ovat kohdallaan, kertoo Hautamäki.

Myynnissä ajankohtaista on sen vahva muuttuminen asiakkaiden ostokäyttäytymisen mukaan. Se miten ostamme kuluttajina, on vahvasti muuttanut myös yritysten välistä kaupankäyntiä.

– Vanhat tuotemyyntiaikakauden opit eivät päde enää tänä päivänä. Myynnin tulevaisuus on henkilöissä, joilla on halu uudistaa omaa osaamistaan ja kehittää itseään.

Tradenomiopintoihin kuuluvilla myynnin opintojaksoilla opiskellaan mm. liiketoiminnan lainalaisuuksia, palveluliiketoimintaa ja taloutta sekä tuloksellisia myyntityön taitoja. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus suunnata vaihtoehtoisesti omat opintonsa kansainvälisen liiketoiminnan opintokokonaisuuteen tai johtamiseen ja esimiestyöhön.

TAMKissa voi myyntiä opiskella myös Proakatemiassa, jossa oman tiimiyrityksen perustaminen osana tiimioppimista on opiskeluiden punainen lanka. Suuri osa Proakatemiasta valmistuneista valitsee työurakseen yrittäjyyden.

Kevään yhteishaku 15.3.–5.4.2017

Lisätietoja:

Myyntiosaamisen koulutuksen sisällöstä: Pia Hautamäki, pia.hautamaki@tamk.fi
Tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta: hakijapalvelut@tamk.fi

Myyntiosaamisen koulutukset:
www.tamk.fi/liiketalous-myyntiosaaminen-monimuoto
www.tamk.fi/liiketalous-myyntiosaamista-merkonomeille-monimuoto
 

Muokattu 15.03.2017