Takaisin

Bioanalyytikkokoulutus alkaa tammikuussa Seinäjoella

Bioanalyytikkokoulutus alkaa tammikuussa Seinäjoella

Seinäjoella alkaa tammikuussa 2019 bioanalyytikkokoulutus. Koulutus toteutetaan päiväopintoina yhteistyössä Tampereen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen kanssa.

Bioanalyytikko (AMK) -koulutus kestää 3,5 vuotta ja opiskelupaikkoja on tarjolla yhteensä 20. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä Seinäjoen keskussairaalan kanssa. Vastaava TAMK–SeAMK-yhteistyökoulutus aloitettiin Seinäjoella viimeksi vuonna 2015.

– Bioanalyytikkojen työllisyystilanne Etelä-Pohjanmaalla on erinomainen. Tällä alueella on pulaa alan ammattilaisista, ja töissä oleva henkilökunta eläköityy kiihtyvällä vauhdilla, kertoo koulutuksen vastuuopettaja Marika Toivonen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Mikä on bioanalyytikko?

Bioanalyytikot ovat kliinisen laboratoriotyön asiantuntijoita. Bioanalyytikon ydintehtäviä ovat laboratoriotutkimusten suorittaminen, niihin liittyvä asiakaspalvelu ja näytteenotto sekä laboratoriopalvelujen laadunhallintaan ja kehittämiseen osallistuminen. Bioanalyytikoille löytyy työpaikkoja perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa tai yksityisissä laboratorioissa.

Bioanalyytikon ammatti on monipuolinen. Alalla on laajat mahdollisuudet valita hyvinkin erityyppisistä töistä itselleen parhaiten sopiva. Koulutukseen kannattaa hakea, jos luonnontieteet, teknologia ja ihmisläheinen työ kiinnostavat.

Opetus Seinäjoella ja Tampereella

Koulutus järjestetään pääsääntöisesti SeAMKin tiloissa, osa opetuksesta järjestetään Tampereella TAMKin tiloissa.

Osa käytännön harjoitustöistä suoritetaan SeAMKin laboratoriotiloissa ja Seinäjoen keskussairaalan eri laboratorioissa. Näytteenoton harjoittelu sijoittuu ensimmäisen vuoden syksylle, erikoisalojen harjoittelut sijoittuvat kolmannen vuoden keväälle ja syksylle ja vaihtoehtoisten ammattiopintojen harjoittelu sekä hallinnon harjoittelu viimeiselle keväälle. Nämä suoritetaan terveyskeskusten ja keskussairaaloiden laboratorioissa ympäri Suomen.

Opiskelupaikkaa bioanalyytikkokoulutukseen voi hakea ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 5.–19.9.2018. Hakukohde löytyy TAMKin tarjonnasta.


Lisätietoja:
Opettaja Marika Toivonen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, marika.toivonen@seamk.fi, p. 040 830 0450
​Koulutuspäällikkö Kirsi Mansikkamäki, Tampereen ammattikorkeakoulu, kirsi.mansikkamaki@tamk.fi, p. 050 597 0184

Muokattu 06.09.2018