Takaisin

”Nauttikaa työstänne, mutta nauttikaa myös elämästä” – TAMK juhli valmistuvia 20.12.

”Nauttikaa työstänne, mutta nauttikaa myös elämästä” – TAMK juhli valmistuvia 20.12.

Tampereen ammattikorkeakoulu juhli syyskauden aikana valmistuneita, AMK-tutkinnon tai YAMK-tutkinnon suorittaneita opiskelijoita kahdessa peräkkäisessä juhlassa 20. joulukuuta. Koko vuoden aikana TAMKissa on suoritettu yli 1850 ammatillista korkeakoulututkintoa.

Valmistumisjuhlassa hymyt olivat herkässä. Kuvat: Saara Lehtonen
Valmistumisjuhlassa hymyt olivat herkässä. Kuvat: Saara Lehtonen

Ensimmäisessä juhlassa todistuksensa saivat terveysalan koulutuksista valmistuneet.

– Nauttikaa työstänne, mutta nauttikaa myös elämästä. Muistakaa, että elämä ei ole pelkkää työtä, evästi Pirkanmaan liiton sote-projektinjohtaja Jaakko Herrala valmistuneita juhlapuheessaan.

Herrala onnitteli opiskelijoita siitä, että heidän valmistumisensa ajoittuu hyvin mielenkiintoiseen aikaan. 

– Sosiaali- ja terveyshuollon palvelujärjestelmien muuttuessa teillä uusilla ammattilaisilla on tarjolla enemmän työmahdollisuuksia kuin koskaan aikaisemmin. Sosiaali- ja terveysala tulee tarvitsemaan parhaita osaajia, ja jokainen teistä tulee työllistymään.

Herrala kehotti valmistuvia huolehtimaan omasta osaamisesta ja täydennyskoulutuksesta sekä tarvittaessa myös vaatimaan sitä. Hän myös muistutti, että työpaikkoja, joissa on hyvät kehitysmahdollisuudet, löytyy myös kaupunkien ulkopuolelta. 

Valmistuvan opiskelijan puheen pitänyt fysioterapeutti (AMK) Janne Kivioja (kuvassa alla) muisteli TAMKin olleen huikea yhteisö, jota tulee ikävä. Kiviojalle jäi opinnoista mieleen oman toiminnan tutkimisen, analysoimisen ja palautteen antamisen merkitys.

– Antakaa itse palautetta, ottakaa sitä vastaan, mutta tehkää se rakentavasti.

Kivioja kehotti valmistuvia pitämään kiinni opiskelijakavereista. Vaikka opinnot loppuvat, niin ystävyys säilyy.

TAMKin tutkintoa arvostetaan

Rehtorin puheessaan Markku Lahtinen kertoi tavanneensa vuoden mittaan yritysten ja työelämän edustajia ja huomanneensa, että TAMKin tutkinto on varsin arvostettu. Lahtinen rohkaisi terveysalalta valmistuvia myös yrittäjyyteen ja miettimään uusia ideoita.

Päivän toisessa juhlassa todistuksensa saivat kaikista muista TAMKin tutkintokoulutuksista valmistuneet. Juhlapuhujana oli A-Insinöörit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Käkönen. Valmistuvien puolesta juhlapuheen piti LVI-talotekniikan koulutuksesta insinööriksi (AMK) valmistunut Rene Zidbeck.

Parhaat opinnäytetyöt palkittiin

Syksyn parhaina opinnäytetöinä palkittiin kaksi merkittäviin aiheisiin paneutuvaa työtä.

AMK-sarja: Mikko Mcmenamin, tradenomi (AMK), tietojenkäsittelyn koulutus, opinnäytetyö "Design and development of a collaborative virtual reality environment"

Mikko Mcmenaminin opinnäytetyö oli ajankohtainen ja uutuusarvoltaan toimeksiantajalle merkittävä. Opinnäytetyötä kiitettiin myös siitä, että yritys voi hyödyntää opinnäytetyötä suoraan liiketoimintansa kehittämisessä.

YAMK-sarja: Eveliina Laine, sosionomi (ylempi AMK), opinnäytetyö "Matka asunnottomuuden polulle ja takaisin": Kokemuksia asunnottomuudesta

Eveliina Laineen opinnäytetyö on nautinnollista, selkeää, johdonmukaista ja kiinnostavaa luettavaa. Asunnottomuus kokemuksena ja toisaalta kehittyvänä huono-osaisuuden kasaantumisena avautuu yksilön tasolla, mutta kriittisten pisteiden tarkastelu nostaa asian käsittelyn yksityiseltä yleiselle. Kaikkiaan raportti on hyvin koossa pysyvä ja erinomaisesti jäsennelty "konstailematon" kokonaisuus joka sopii teemaltaan erittäin hyvin YAMK-opinnäytetyöksi.

Valmistumisjuhla pidetään TAMKissa sekä keväällä että joulun alla. Tutkinto-opiskelijoita valmistuu ja he saavat todistuksensa pitkin vuotta. TAMK julkaisee kuukausittain verkkosivuilla niiden valmistuvien nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen.

Valmistuneita myös opettajankoulutuksessa

Ammatillisten opettajankoulutusten valmistumisjuhlaa vietettiin keskiviikkona 19. joulukuuta. Tuolloin sai todistuksensa 72 ammatillisen opettajankoulutuksen ja 6 opinto-ohjaajankoulutuksen suorittanutta. Kaikkiaan tänä vuonna on opettajankoulutuksen suorittanut 153 henkilöä, ammatillisen erityisopettajankoulutuksen 14 henkilöä ja opinto-ohjaajankoulutuksen 16 henkilöä.


Nimilista 20.12.2018 TAMKista valmistuneista, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen nettisivulla.

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!

Kuvat: Saara Lehtonen

Muokattu 20.12.2018