Takaisin

Opiskelu Taitokeskuksessa käynnistyi

Opiskelu Taitokeskuksessa käynnistyi

Opiskelija Marianne Tuomaala keskustelee
Opiskelija Marianne Tuomaala keskustelee "potilaan" kanssa

Ainutlaatuinen terveysalan oppimisympäristö Taitokeskus Kaupin kampuksella on valmis. Ensimmäisen viikon aikana Taitokeskuksessa opiskeli yli sata TAMKin opiskelijaa ja kymmenkunta lääketieteen opiskelijaa.

Taitokeskuksessa terveysalojen opiskelijat, lääkärit sekä terveysalan ammattilaiset työskentelevät yhdessä harjoitellen käytännön taitoja. Taitokeskus sijaitsee Tampereen yliopistollisen sairaalan vieressä Arvon uusissa tiloissa.

Toiminta käynnistyi elokuun toisella viikolla, jolloin pidettiin ensimmäiset simulaatiot opiskelijoille.

– Kolme simulaatio- ja debriefing -tilakompleksia on nyt käytössä, muita kolmea varustellaan vielä. Kliinisten taitojen tilat ovat jo käytössä, Taitokeskuksen toiminnanjohtaja Nina Hutri-Kähönen kertoo.

TAMKin opiskelijat ovat harjoitelleet leikkaussalityöskentelyssä tarvittavia taitoja, potilaan tutkimista ja osallistuneet simulaatioharjoituksiin.

– Simulaatioharjoitusten lisäksi kliinisten taitojen harjoittelu lisääntyy syksyn edetessä. Syksyn aikana saamme kokemusta tiloista ja toiminnoista ja voimme jatkaa toimintojen kehittämistä, TAMKin sairaanhoitajakoulutuksen lehtori Lasse Tervajärvi sanoo.

 

Taitokeskus:

Opiskelijat ja ammattilaiset saavat Taitokeskuksessa mahdollisuuden valmentautua moniammatilliseen tiimityöhön ja ryhmän ohjaamiseen. Opetusryhmät voivat harjoitella esimerkiksi potilaan elvyttämistä tai haavojen ompelua olosuhteissa, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti ensiavun tai leikkaussalin olosuhteita ja tilanteita.

Alempi kuva: leikkaussaliharjoittelua

Teksti ja kuvat: Lasse Tervajärvi

Muokattu 22.08.2016