Takaisin

50-vuotias Puusuutarit ry valmiina Asta Rakentaja -messuille

50-vuotias Puusuutarit ry valmiina Asta Rakentaja -messuille

Helmikuussa avautuva Asta Rakentaja -messut on Pirkanmaan suurin rakentamisen messutapahtuma. Tänä vuonna 50-vuotta täyttävä TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden yhdistys Puusuutarit ry vastaa messujärjestelyistä yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n kanssa.

Messuille rakentuva TuoteTalo on Puusuutareiden suurin messuilla näkyvä tuote, jonka valmistelut ovat hyvällä mallilla. TuoteTalo valmistuu messuille aikataulun mukaan.

– TuoteTalo on ollut vuodesta toiseen osaamisemme taidonnäyte, jonka tuotolla keräämme myös varallisuutta yhdistyksellemme. Messujärjestelyt alkavat edellisenä keväänä, kun viime vuonna vastuussa olevat opiskelijat antavat viestikapulan meille, Puusuutareiden puheenjohtaja Panu Markkola kertoo.

Messuvierailta saatua palautetta kuunnellaan herkällä korvalla ja seuraavan vuoden taloa suunnitellaan sen mukaan, mikä ihmisiä kiinnostaa. Yhteistyökumppanit vaihtelevat vuosittain.

– Uudet ratkaisut kiinnostavat aina, tavoitteenamme on tuoda esille toimivia ratkaisuja. Esimerkiksi perinnerakentaminen on ollut esillä viime vuosina. Yleensä isommat materiaalin valmistajat, joilla on uutta tekniikkaa, haluavat tuoda sitä esille. Koska messut on suunnattu yksityisille asiakkaille, rakentajille ja remontoijille, pyrimme tuomaan erityisesti heille uusia ratkaisuja, Markkola sanoo.

Vastuuta jaetaan kaikille

Messujärjestelyissä riittää puuhaa, mutta pitkä messuperinne takaa sen, että työt on organisoitu hyvin.

– Työtä on paljon, mutta ne on jaettu tasapuolisesti koko porukallemme. Kaikilla meillä on oma tehtävämme, titteleitä on kaikkiaan yli 20. Kolmosvuoden opiskelijat ovat aina mukana oppipoikina seuraavaa vuotta varten, jolloin on heidän vuoronsa vastata toiminnasta.

Juhlavuosi näkyy Markkolan mukaan ainakin siinä, että Puusuutarit ovat saaneet kiitettävästi mainostilaa messupaitoihinsa yrityksiltä.

Messuvalmistelut vievät paljon aikaa, mutta toisaalta tämä on mukavaa hommaa. Tottakai kaikki haluamme myös messuista saamamme tuoton turvin lähteä keväällä opintomatkalle New Yorkiin, Los Angelesiin, Miamiin ja Vegasiin.

Perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa on ollut vuosittain yksi messujen vetonauloista. Tämän vuoden lahjoituskohde on Tampereelle avattava ensi- ja turvakoti.

Asta Rakentaja 2018 -messut pidetään 2. - 4.2.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Lisätietoja: Panu Markkola, Puusuutarit ry, puheenjohtaja, panu.markkola@eng.tamk.fi, p. 045 136 3434

www.asta.fi
Puusuutarit ry 

Kuvassa: Puusuutarit ry 2018, puheenjohtaja Panu Markkola alarivissä ensimmäinen oikealta.

Muokattu 25.01.2018