Voit hakea lisähaussa syksyn yhteishaussa vapaaksi jääneisiin opiskelupaikkoihin. TAMKin lisähaku järjestettiin 28.11. - 7.12.2016.

Lisähaussa olevat koulutukset

Syksyn lisähaussa on kaksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, joista toinen on englanninkielinen. YAMK-tutkinnot sopivat henkilöille, jotka haluavat syventää ammatillista osaamistaan, ja joilla on jo korkeakoulututkinto ja työkokemusta.

Hakuohjeet

Näin haet syksyn lisähaussa

Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haetaan korkeakoulujen yhteisessä valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa Opintopolku.fi. Syksyn yhteishaku järjestettiin 7.9.2016 - 21.9.2016.

Vapaaksi jääneisiin opiskelupaikkoihin voit hakea lisähaussa. TAMKin lisähaku järjestetään 28.11.-7.12.2016 kello 15.00 osoitteessa Opintopolku.fi.

Voit esittää lisähaussa 1-6 hakutoivetta, jotka voivat olla ammattikorkeakoulun ja yliopiston tutkintoon johtavia opintoja. Aseta hakutoiveesi samalle hakulomakkeelle. Hakukohteita ei tarvitse asettaa mieluisuusjärjestykseen.

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan keväällä alkavassa koulutuksessa. Yhteishuan opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 25.11.2016. Opiskelupaikka pitää ottaa vastaan viimeistään 9.12.2016 kello 15.00.

TAMKin lisähaun opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 29.12.2016. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 14 päivän kuluessa tulosten julkaisusta.

Hakuprosessi askel askeleelta

Lisähaun hakuaika 28.11. - 7.12.2016 kello 15.00. 

1. Tarkista Opintopolusta kuka voi hakea ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin

2. Tutustu koulutustarjontaan Opintopolussa ja valitse 1-6 hakukohdetta, joihin haluat hakea. TAMKin koulutustarjonnan löydät myös tältä sivulta kohdasta Syksyn lisähaussa olevien koulutusten hakuohjeet

3. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet läpi osoitteesssa Opintopolku.fi.

4. Täytä yhteishaun hakulomake hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi

5. Tarkista, että olet saanut vahvistusviestin sähköpostiisi hakulomakkeen vastaanottamisesta. Jos et saa vahvistusviestiä, niin ota yhteys ensimmäisen hakutoiveesi korkeakoulun hakijapalveluihin: ammattikorkeakoulujen hakijapalvelut tai yliopistojen hakijapalvelut.

6. Toimita ennakkotehtävät. Löydät lisätietoa ennakkotehtävistä kohdasta Ennakkotehtävät.

7. Toimita hakemusliitteet korkeakouluihin ohjeiden mukaisesti. Ammattikorkeakoulujen hakukohteita koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät tältä sivulta kohdasta Vaadittavat liitteet.

8. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku -palvelua säännöllisesti. Kaikki yhteydenotot (esim. täydennyspyynnöt, tuloskirje jne.) lähetetään hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi näet tiedot valinnastasi Oma Opintopolku -palvelussa.

10. Seuraa tilannettasi Oma Opintopolku -palvelussa ja tarkista sähköpostisi säännöllisesti. TAMK lähettää kaikille hyväksytyille hakijoille sähköpostin. Jos et pysty seuraamaan tilannettasi Oma Opintopolku -palvelussa voit tiedustella tilannettasi korkeakoulujen hakijapalveluista:  ammattikorkeakoulujen hakijapalvelut tai yliopistojen hakijapalvelut.

11. Jos saat opiskelupaikan, ota se vastaan Oma Opintopolku -palvelussaJos et pysty käyttämään Oma Opintopolku -palvelua, ota TAMKista saamasi opiskelupaikka vastaan hyväkssymissähköpostissa saamasi sähköisen lomakkeen avulla.

12. Toimita todistuskopiot korkeakouluun hakuohjeiden mukaisesti. Ammattikorkeakoulujen hakukohteita koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät tältä sivulta kohdasta Vaadittavat liitteet.

Syksyn lisähaussa olevien koulutusten hakuohjeet

Alla olevat linkit vievät suoraan kyseisen koulutuksen hakuohjeisiin Opintopolkuun. Lue hakukohdekohtaiset valintaperusteet ja hakuohjeet välilehdeltä "Valintaperusteet ja pääsykokeet".

YAMK-tutkinnot:

Syksyn lisähaun aikataulut

Korkeakoulujen yhteishaun lisähaku syksy 2016

 

Syksyn lisähaun aikataulu

Hakuaika

28.11.-7.12.2016 kello 15.00

Hakemusliitteet perillä ammattikorkeakoulujen hakijapalveluissa viimeistään

14.12.2016 kello 15.00

Valintojen tulokset viimeistään

29.12.2016

Opiskelupaikan vastaanottaminen 

14 päivää tulosten julkaisusta

Todistuskopioiden toimittaminen

14 päivää tulosten julkaisusta

Olet itse vastuussa hakulomakkeella ilmoittamiesi tietojen oikeellisuudesta koko hakuprosessin ajan.

Vaadittavat liitteet

Kaikki hakuaikana vaadittavat liitteet tulee toimittaa 14.12.2016 kello 15.00 mennessä TAMKin hakijapalveuihin. Hakemusliitteet toimitetaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen liitteet@tamk.fi. Liite voi olla myös kännykkäkameralla otettu kuva todistuksesta. Liitteen pitää kuitenkin olla selkeästi luettavissa. Mikäli et voi toimittaa liitteitä sähköisesti, lähetä ne postitse tai tuo ne paikan päälle TAMKin hakijapalveluihin.

Liitteiden tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Liitteiden saapuminen määräajassa on omalla vastuullasi, joten varaa postin kulkuun useita päiviä. Myöhästyneitä liitteitä ei oteta huomioon, eikä liitteitä palauteta.

Jos olet toimittanut todistukopiot jo syksyn 2016 yhteishakuun, ilmoita 14.12.2016 kello 15.00 mennessä tästä TAMKin hakijapalveluihin.

Vaadittavat hakemusliitteet

  • Kopio ulkomaisesta tutkintotodistuksesta 
  • Ulkomaisen tutkintotodistuksen virallinen käännös suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi

Muita todistuksia ei tarvitse toimittaa hakuaikana. Jos tulet valituksi, tulee sinun toimittaa kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä. Opiskelupaikka on ehdollinen siihen asti, kunnes todistukset on tarkistettu.

Ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa ja osassa monimuotototeutuksista työkokemus tarkistetaan työtodistuksista. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus. Mikäli alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava hakijapalveluihin lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Huomaa, että esim. työsopimus, työeläkeote tai palkkatodistus ei vastaa työtodistusta.

Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan, mikäli et ole toimittanut todistuksia ammattikorkeakoulun ilmoittamassa määräajassa tai jos olet antanut pohjakoulutuksesta tai työkokemuksesta virheellistä tietoa.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävä on palautettava tehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti määräajassa.

YAMK-tutkinnot

Muistathan ennakkotehtävän lisäksi täyttää myös lisähaun hakulomakkeen osoitteessa Opintopolku.fi.

Opiskelijavalinta

Valinnan tulokset

Opiskelijavalinnan tulos julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 29.12.2016. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla järjestelmään esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös tieto valinnan tuloksesta sähköpostitse/postitse. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja ohjeet miten toimia.

Jos saat opiskelupaikan

  • saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella
  • löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolku -palvelusta
  • ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi
  • lähetä kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti
  • tutustu uuden opiskelijan sivuihin

Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi.

Opiskelijavalinta on ehdollinen kunnes todistukset on tarkistettu. Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan, mikäli et toimita todistuksia ammattikorkeakouluun ilmoitettuun määräaikaan mennessä tai jos olet antanut hakulomakkeella virheellisiä tietoja pohjakoulutuksesta tai työkokemuksesta.

Opiskelupaikan vastaanotto

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Sinun on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta Oma Opintopolku -palvelussa vahvasti tunnistautuneena tai TAMKin hyväksymisilmoituksessa määrittelemällä tavalla 14 päivän kuluessa opiskelijavalinnan tulosten julkaisusta.

Opiskelupaikan vastaanottoilmoitus on sitova, eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa. Jos olet hakenut useampaa korkeakoulupaikkaa, selvitä valintojen tulokset kaikista hakemistasi korkeakouluista ennen ilmoituksen palauttamista.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä sinun tulee ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi kevätlukukaudelle 2017. Huom! Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi lukuvuodelle ainoastaan lakisääteisistä syistä. Katso ohjeet.

Ilmoittautuminen tehdään opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä. Voit ilmoittautua korkeakouluun sähköisesti valtakunnallisessa ilmoittautumispalvelussa (OILI) opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä (linkki löytyy Oma Opintopolku -palvelusta kohdasta, jossa opiskelupaikka otetaan vastaan).

Jos jäät odottamaan ylempien hakutoiveidesi valinnan etenemistä, voit ilmoittautua vasta sitten, kun opiskelupaikan vastaanotto on muuttunut sitovaksi. Lue lisää opiskelupaikan vastaanotosta.

Todistuskopiot

Kaikkien TAMKiin opiskelijaksi valittujen tulee toimittaa haussa käytetyt todistuskopiot (koulu- ja työtodistukset) TAMKiin opiskelupaikan vastaanottopäivämäärään mennessä (14 päivää tulosten julkaisusta). 

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat koulu- (ja työ)todistukset. TAMK tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Yhden korkeakoulupaikan säännös laajenee kaikkiin korkeakoulujen tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Syksystä 2016 alkaen voit ottaa yhteishausta ja erillishauista vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan lukukaudessa. 

Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu

Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Sinun tulee aina ensin olla yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin. Ellei asia tällöin selviä, teet kirjallisen oikaisupyynnön TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta.

Lisätietoa

Hakijapalvelut neuvoo asioissa, jotka koskevat hakemista TAMKiin. Ota yhteyttä.