Etkö saanut tutkinto-opiskelupaikkaa? Ei hätää, suorita polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa ja hae ensi vuonna uudestaan. Jos pääset sisään, suorittamasi opinnot luetaan hyväksi tutkintoon.

Avoimen AMKn opinnot voivat toimia hakuperusteena ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Kun olet suorittanut 60 opintopistettä tutkintoon kuuluvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Huomaa, että 60 opintopisteen suorittaminen ei takaa pääsemistä tutkinto-opiskelijaksi. Se antaa kuitenkin mahdollisuuden hakea muihinkin ammattikorkeakouluihin kyseiseen koulutusohjelmaan mikäli ko. koulutukseen on mahdollista hakea erillishaussa. TAMKissa määritellään vuosittain mihin koulutuksiin erillishaku avataan.

Voit suorittaa opintoja keräten niitä avoimen AMKin tarjonnasta. Jos pystyt opiskelemaan täyspäiväisesti, tarjoamme valmiiksi suunniteltuja polkuopintoja, joissa 60 op:n suorittaminen onnistuu lukuvuoden aikana. Tällöin sinulla pitää olla mahdollisuus opiskella täysipäiväisesti päiväaikaan tai joissain tapauksissa monimuotoisesti niin, että lähiopetusta on iltaisin tai torstaista lauantaihin. Tarkemmat tiedot järjestämismuodosta löydät kunkin polkuopinnon kohdalta.

Polkuopintojen laajuus vaihtelee. Myös alle 60 opintopisteen polkuopinnot kannattavat! Lyhyempien polkujen suorittamisen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa ja suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Katso video: Kaksi polkuopiskelijaa kertoo opinnoistaan

Polkuopintotarjonta, syksy 2017

Syksyn tarjonta päivitetään www-sivuille helmikuun aikana.

Avoimen AMKin opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkiin ilmoittautumisaikana ilmoittautuneisiin olemme yhteydessä sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ennen ilmoittautumista harkitse salliiko nykyinen elämäntilanteesi opiskelun ja onko siihen taloudellisia mahdollisuuksia. Avoimen AMKin opiskelija ei ole oikeutettu opintotukeen ja vain erittäin harvoissa tapauksissa voi opiskella työttömyysetuudella. Poikkeuksena ovat lyhyet polkuopinnot, jotka ovat laajuudeltaan alle 5 opintopistettä kuukaudessa, eivätkä ne siten vaikuta työttömyysetuuksiin.