Pääkampus on TAMKin sykkivä sydän. Siellä opiskelee ja työskentelee päivittäin jopa 8000 ihmistä. Pääkampus sijaitsee Kuntokadulla Kaupissa, matkaa rautatieasemalle on noin kolme kilometriä.

Sijainti ja yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Puhelinvaihde: (03) 245 2111
Faksi: (03) 245 2222

Tarkemmat yhteystiedot

Sijainti, Google Maps

Raitiotiehen liittyvien rakennustöiden vuoksi Tekunkatu on osittain suljettu ajoneuvoliikenteeltä.

Kuntokadun remontti aiheuttaa työnaikaisia muutoksia reitteihin. Noudatathan opasteita ja erityistä varovaisuutta alueella liikkuessasi.

Kampuskartta:
(klikkaamalla kuvaa näet sen suuremmassa koossa)

Pääkampuksen kartta

Kulkuyhteydet

Kampukselle pääsee useilla Tampereen joukkoliikenteen busseilla. Keskustorilta tultaessa pysäkki, jolla jäädään pois on TAMKin pysäkki (käytetään myös nimeä Kissanmaan koulun pysäkki) tai TAYSin pysäkki. Kampuksen ympäristössä tehdään mittavia rakennustöitä, jolloin bussit kulkevat osin poikkeusreittejä. Tarkista reitit ja aikatalut Tampereen kaupunkiliikenteen Repa Reittioppaasta.

Pysäköinti

Pysäköinti kampuksella on luvanvaraista. Kampuksella on erikseen osoitetut pysäköintipaikat opiskelijoille, henkilöstölle ja vieraille. Pääkampuksen kaikki opiskelija- ja henkilökuntapaikat sekä vierailijapaikat ovat maksullisia. Näet ne yllä olevasta kampuskartasta.

Opiskelijat ja henkilökunta voivat ostaa pysäköintiin oikeuttavan luvan eParking-järjestelmän kautta. Järjestelmään kirjaudutaan osoitteesta https://eparking.fi/ omilla intratunnuksilla kohdasta HAKA-kirjautuminen. Yleisen luvan lunastaminen ei kuitenkaan takaa vapaata pysäköintipaikkaa vaan antaa oikeuden pysäköintiin silloin, kun paikkoja on vapaana. 

Vierailijapysäköinti TAMKin Kuntokadun kampuksella on maksullista.

Vierailijat voivat pysäköidä vierailijoille merkityllä pysäköintialueella. Pysäköinnin hinta tällä alueella on:
Arkisin ma–pe klo 8–16: 2,50€/tunti

Maksaminen on mahdollista ainoastaan Easypark ja Parkman mobiilisovelluksilla. Pysäköintialueet ovat julkisen pysäköinnin valvonnan piirissä.

Esteettömyys

Pääkampuksella useimpiin opetustiloihin pääsee hissillä. Kuntokatu 3:n kiinteistössä on myös pyörätuoliluiskia.

Aukioloajat

Kuntokadun kampuksen pääsisäänkäynnit ovat avoinna arkisin klo 7.45 - 18.00 ja launtaisin klo 8.30 - 15.00. Tämän jälkeen kulku tapahtuu pääsääntöisesti kulkukorttia käyttämällä.

Jos tarvitset apua esim. kulkuun liittyen, ota yhteyttä:
  • Vahtimestarien päivystysnumero: 03 245 2112 (soita ensin tähän)
  • Vartiointiliikkeen päivystysnumero: 010 443 6100 (soita tähän toissijaisesti)
Vartiointiliikkeen paikalle tulon kustannukset voidaan periä palvelun käyttäjältä jälkikäteen.

Opiskelu Pääkampuksella

Kampuskokonaisuus muodostuu kahdesta kiinteistöstä, Kuntokatu 3 ja Kuntokatu 4. Näissä opiskellaan

  • tekniikkaa
  • sosiaali- ja terveysalaa
  • liiketaloutta
  • metsätaloutta
  • tietojenkäsittelyä
  • palveluliiketoimintaa
  • ammatillista opettajankoulutusta.

Eri alojen opiskelijoiden kohtaaminen pääkampuksella rikastuttaa opintoja. Tekemisen meininki näkyy esimerkiksi projekteissa ja tapahtumissa, joita eri alojen opiskelijat tekevät yhdessä. Kansainvälistä väriä kampuksen elämänmenoon tuovat sadat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat, joita on eri puolilta maailmaa.

Kampuksella sijaitsee monenlaisia oppimisympäristöjä, joissa opitaan ammattiaineita käytännön tekemisen kautta: laboratorioita, simulaatiotiloja, monitoimitiloja – ja niitä perinteisiä luokkahuoneitakin.

Yksi uusimmista monitoimitiloista on Y-kampus, josta löydät tarjolla olevat yrittäjyysopinnot. Y-kampus on inspiroiva yhteisö, jossa opinnot ovat vapaasti saatavilla kaikille TAMKin opiskelijoille.

Terveysalan opiskelijat voivat harjoitella käytännön taitoja Taitokeskuksessa yhdessä lääketieteen opiskelijoiden ja alalla jo toimivien ammattilaisten kanssa. Taitokeskus sijaitsee Tampereen yliopistollisen sairaalan vieressä Arvo-rakennuksessa (Lääkärinkatu 1).

Palvelut

Pääkampuksen Palvelukadulta löytyvät opintoja tukevat palvelut:

Lisäksi Teiskontien aulassa on kirjakauppa.

Ravintolat

Pääkampuksella ja sen ympäristössä on ravintoloita, joissa voi ruokailla opiskelijahintaan.

Kuntokatu 3:ssa sijaitseva Campusravita tarjoaa lounaan lisäksi iltaruokaa ja kahvilapalvelut. Ravintolassa on tarjolla lounasta myös lauantaisin. Kuntokatu 4:ssä sijaitsee Ravintola Pirteria. Pääkampuksen vieressä, Finn-Medin alueella on myös muita opiskelija-alennusta antavia ravintoloita, Finn-Medin alueen ravintolat.

Liikuntatilat

Pääkampuksen tontilla sijaitseva liikuntakeskus (Tekunkatu 5) palvelee Unipoli Sportin asiakkaita eli TAMKin, Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoita ja henkilöstöä. Lisää tietoa liikuntatiloista ja -tarjonnasta: www.unipolisport.fi.

Langaton verkko

TAMKissa on käytössä langaton verkko henkilökunnan, opiskelijoiden ja vierailijoiden omia laitteita varten. Langaton lähiverkko on ns. vierailijaverkko, ja sen kautta pääsee internetiin. Langattomaan verkkoon liittyvät laitteet on hyvä varustaa asianmukaisella virustorjunnalla ja palomuurilla. Verkon käyttö edellyttää käyttäjätunnusta TAMKin tietojärjestelmään. Tunnus voi olla joko tavallinen henkilökunta- tai opiskelijatunnus tai erikseen WLAN-käyttöä varten pyydetty lyhytaikainen tunnus.

Eduroam ja Langaton Tampere -verkot ovat myös käytettävissä.

Lue lisää TAMKin IT-ohjeista

Vuokrattavat tilat

Tietoa vuokrattavista tiloista löydät sivulta Tilavuokraus ja ravintolapalvelut.