OpenLab tarjoaa yrityksille ja yhteisöille erilaisia tuotekehitys- ja innovaatiopalveluita. Yritysten käytettävissä ovat laboratorioiden monipuolinen konekanta, ammattitaitoinen henkilökunta sekä laajat opiskelijaresurssit. TAMK OpenLab toimii osana SMACC osaamiskeskittymää.

SMACC osaamiskeskittymä

 

Palvelutarjonta

OpenLab koostuu TAMKin konetekniikan laboratoriosta ja oppimisympäristöistä. Tarjoamme seuraavanlaisia projekti-, laboratorio- sekä koulutuspalveluita:

Tuotekehitys-, mallinnus- ja innovaatiopalvelut

OpenLab tarjoaa yritysten kehitystarpeista lähteviä palveluita aina laajoista tuotekehityskokonaisuuksista yksittäisiin selvitysprojekteihin. Projekteissa hyödynnetään TAMKin ja sen sidosryhmien laajaa osaamista ja laitetarjontaa. Projektit toteutetaan pääsääntöisesti opiskelijaprojekteina, mutta niissä voidaan hyödyntää myös alan asiantuntijoiden osaamista.

Openlabissa toimii myös opiskelijoiden perustama Konetekniikan osuuskunta, joka tuottaa palveluja toimeksiantojen pohjalta. Voit ottaa yhteyttä suoraan osuuskuntaan tai OPenLabin sahköpostin openlab@tamk.fi kautta.

 

Laboratorioanalyysit ja materiaalitestaukset

OpenLab-laboratorio tarjoaa monipuolisia testaus- ja mallinnuspalveluja usean vuoden kokemuksella. Laboratoriolla on käytössään:

  • modernit suunnittelu- ja simulointiohjelmistot
  • erilaisia materiaalien kuormitus- ja rasitusmenetelmiä

Lue lisää konetekniikan laboratorion sivulta.

Protovalmistus ja pikamallinnnus

Tampereen ammattikorkeakoulun konelaboratorion 3D-tulostinta voidaan hyödyntää erilaisissa yritysyhteistyöprojekteissa. Tulostimella voidaan valmistaa kappaleita CAD-ohjelman 3D-mallin pohjalta yleisintä muovien tulostustekniikkaa (FDM) käyttäen.

Lue lisää 3D-tulostuspalvelusta konetekniikan laboratorion sivulta.

Koulutuspalvelut

Tarjoamme yritysten tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia, esim. laitekoulutuksia. Tutustu myös TAMKin täydennyskoulutustarjontaan.

Ota yhteyttä

Tutustu oheiseen palvelukuvausmalliin ja ota yhteyttä suoraan yhteyshenkilöihimme.

Voit myös ehdottaa projektiaihiota sähköisellä lomakkeella.

 

Openlab osana SMACC verkostoa

Openlab osana SMACC verkostoa

OpenLab on osa SMACC osaamisverkostoa, joka tarjoaa erityisesti PK-yritysten käyttöön nopeita ratkaisuja, monipuolista huippuosaamista sekä laajan yhteistyöverkoston.

Tutustu Openlab - SMACC palveluihin