Lisähaku TAMKin englanninkieliseen koulutukseen on päättynyt! Lue, kuinka hakuprosessi etenee! Opinnot alkavat elokuussa.

TAMKin englanninkieliseen koulutukseen järjestettiin lisähaku TAMK Extended Direct Application 6. - 17.3.2017. Tuolloin pystyi hakemaan varsinaisessa haussa 10. - 25.1.2017 vapaaksi jääneisiin opiskelupaikkoihin. Lisähaussa oli kolme koulutusta.

AMK-tutkinnot

Ylemmät AMK-tutkinnot

YAMK-tutkinnot sopivat henkilöille, jotka haluavat syventää ammatillista osaamistaan, ja joilla on jo korkeakoulututkinto ja työkokemusta.

Näin haet

TAMKiin haetaan valtakunnallisessa Opintopolku.fi-palvelussa

Lisähaussa olevien koulutusten hakuohjeet löytyvät  TAMKin www-sivuilta koulutuskuvausten yhteydestä ja osoitteesta Opintopolku.fi.

Tällä sivulla (alla) voit tutustua tarkemmin englanninkielisen lisähaun yleisiin ohjeisiin. 

Näin haet englanninkielisen koulutuksen lisähaussa

Englanninkielisen koulutuksen lisähaku järjestetään 6.3.-17.3.2017.

Voit esittää lisähaussa 1-3 hakutoivetta. Aseta hakutoiveesi samalle hakulomakkeelle mieluisuusjärjestykseen. 

Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan syksyllä 2017 alkavassa koulutuksessa. TAMKin lisähaun tulokset julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 3.5.2017. Opiskelupaikka pitää ottaa vastaan 14.7.2017 kello 15.00 mennessä.

Hakuprosessi askel askeleelta

TAMKin englanninkielisen koulutuksen lisähaku alkaa 6.3.2017 ja päättyy 17.3.2017 kello 15.00.

1. Tarkista Opintopolusta kuka voi hakea ammattikorkeakouluun

2. Tutustu koulutustarjontaan Opintopolussa ja valitse 1-3 hakukohdetta, joihin haluat hakea. TAMKin koulutustarjonnan löydät myös tältä sivulta kohdasta Englanninkielisen koulutuksen lisähaussa olevien koulutusten hakuohjeet.

3. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet läpi osoitteesssa Opintopolku.fi.

4. Täytä englanninkielisen koulutuksen lisähaun hakulomake hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi

5. Tarkista, että olet saanut vahvistusviestin sähköpostiisi hakulomakkeen vastaanottamisesta. Jos et saa vahvistusviestiä, niin ota yhteys TAMKin hakijapalveluihin (admissions@tamk.fi)

6. Tee ja palauta ennakkotehtävät. Löydät lisätietoa ennakkotehtävistä tältä sivulta kohdasta Ennakkotehtävät.

7. Toimita hakemusliitteet TAMKiin ohjeiden mukaisesti. Englanninkielisen koulutuksen lisähaun hakukohteita koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät tältä sivulta kohdasta Vaadittavat liitteet.

8. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku -palvelua säännöllisesti. Kaikki yhteydenotot (esim. täydennyspyynnöt, valintakoekutsut, tuloskirje jne.) lähetetään hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lisäksi näet tiedot valinnastasi Oma Opintopolku -palvelussa.

9. Osallistu mahdollisiin online-haastatteluihin. Lisätietoa valintakokeista kohdassa Online-haastattelut.

10. Jos saat opiskelupaikan, ota se vastaan Oma Opintopolku -palvelussaJos et pysty käyttämään Oma Opintopolku -palvelua, ota TAMKista saamasi opiskelupaikka vastaan hyväkssymissähköpostissa saamasi sähköisen lomakkeen avulla.

11. Toimita todistuskopiot TAMKiin hakuohjeiden mukaisesti. Englanninkielisen koulutuksen lisähaun hakukohteita koskevat tarkemmat ohjeet löytyvät tältä sivulta kohdasta Vaadittavat liitteet.

Englanninkielisen koulutuksen lisähaussa olevien koulutusten hakuohjeet

TAMKin englanninkielisen koulutuksen lisähaku 6.-17.3.2017

Alla olevat linkit vievät suoraan kyseisen koulutuksen hakuohjeisiin Opintopolkuun. Lue hakukohdekohtaiset valintaperusteet ja hakuohjeet välilehdeltä Valintaperusteet ja pääsykokeet.

AMK-tutkinnot

YAMK-tutkinnot

Englanninkielisen koulutuksen lisähaun aikataulut

TAMKin englanninkielisen koulutuksen lisähaku

 

TAMKin lisähaun aikataulu

Hakuaika

6.-17.3.2017 klo 15.00

Hakemusliitteet perillä TAMKin hakijapalveluissa viimeistään

24.3.2017 klo 15.00

Haastatteluiden erityisjärjestelypyynnöt toimitettava hakijapalveluihin viimeistään

24.3.2017 klo 15.00

Ennakkotehtävät palautettu viimeistään 24.3.2017 klo 15.00
Lisähaun valintojen tulokset viimeistään

3.5.2017

Opiskelupaikan vastaanottaminen 

14.7.2017  klo 15.00

Todistuskopioiden toimittaminen 

14.7.2017. klo 15.00

Varasijoilta hyväksyminen viimeistään 

14.8.2017 klo 15.00

Huomioithan myös seuraavat asiat

 • Voit muuttaa hakutoivejärjestystä kyseessä olevan hakuajan päättymiseen asti Oma Opintopolku -palvelun kautta, vahvistussähköpostin Secure-linkin kautta, tai ilmoittamalla muutoksista kirjallisesti TAMKin hakijapalveluihin. 

 • Hakukelpoisuuteen vaikuttavat tiedot tulee ilmoittaa 24.3.2017 kello 15.00 mennessä.

Olet itse vastuussa hakulomaketietojen ajantasaisuudesta ja oikeudellisuudesta koko hakuprosessin ajan.

Vaadittavat liitteet

Kaikki hakuaikana vaadittavat liitteet tulee toimittaa 24.3.2017 kello 15.00 mennessä TAMKin hakijapalveluihin ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen attachments@tamk.fi. Liite voi olla myös kännykkäkameralla otettu kuva todistuksesta. Liitteen pitää kuitenkin olla selkeästi luettavissa. Mikäli et voi toimittaa liitteitä sähköisesti, lähetä ne postitse tai tuo ne paikan päälle TAMKin hakijapalveluihin.

Liitteiden tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Liitteiden saapuminen määräajassa on omalla vastuullasi, joten varaa postin kulkuun useita päiviä. Myöhästyneitä liitteitä ei oteta huomioon, eikä liitteitä palauteta.

Liitteet pitää toimittaa jokaiseen hakuun erikseen. Jos olet kuitenkin hakenut jo erillishaussa, TAMK Direct Application, sinun ei tarvitse toimittaa liitteitä uudelleen. Olethan kuitenkin yhteydessä hakijapalveluihin (attachments@tamk.fi), jos olet jo toimittanut vaadittavat liitteet.

Vaadittavat todistuskopiot

 • Kopio ulkomaisesta tutkintotodistuksesta 
 • Ulkomaisen tutkintotodistuksen virallinen käännös suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
 • Kopio European Baccalaureate Diplomasta
 • Kopio International Baccalaureate Diplomasta (IB Certificate ei riitä)
 • Kopio Reiferprüfung Diplomasta
 • Kopio ennen vuotta 1990 suoritetusta ylioppilastutkinnosta

Lukuvuosimaksusta vapauttavat dokumentit

 • Passi tai ID-kortti, joka osoittaa EU/EEA/Sveitsin kansalaisuuden
 • EU Blue Card
 • Jatkuva oleskelulupa Suomeen, A-lupa
 • Pysyvä oleskelulupa Suomeen, P-lupa
 • EU kansalaisen perheen jäsenen oleskelulupa Suomeen
 • EU:n alueella oleskelevan kolmannen maan kansalaisen pitkäaikainen oleskelulupa

Jos sinulla ei ole mitään yllämainituista lukuvuosimaksusta vapauttavista dokumenteista, toimita kopio passistasi tai ID-kortistasi.

Ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa hakijan tulee toimittaa myös kopiot työtodistuksista. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus. Mikäli alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava hakijapalveluihin lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Huomaa, että esim. työsopimus, työeläkeote tai palkkatodistus ei vastaa työtodistusta. Toimita myös työtodistukset määräaikaan 24.3.2017 kello 15.00 mennessä.

Muita todistuksia, esimerkiksi suomalaista toisen asteen tutkintoa ei tarvitse toimittaa hakuaikana. Jos tulet valituksi, tulee sinun toimittaa kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä. Opiskelupaikka on ehdollinen siihen asti, kunnes todistukset on tarkistettu.

TAMK voi purkaa opiskelijavalinnan, mikäli et ole toimittanut todistuksia TAMKin ilmoittamassa määräajassa tai jos olet antanut pohjakoulutuksesta tai työkokemuksesta virheellistä tietoa.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävä on palautettava tehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti määräajassa.

AMK-tutkinnot

Energy and Environmental Engineering

 • Ennakkotehtävä tulee palauttaa 24.3.2017 klo 15.00 mennessä

YAMK-tutkinnot

International Forestry

 • Ennakkotehtävä tulee palauttaa 24.3.2017 klo 15.00 mennessä

Screenwriting

 • Ennakkotehtävä tulee palauttaa 24.3.2017 klo 15.00 mennessä

Muistathan täyttää ennen ennakkotehtävän palautusta englanninkielisen koulutuksen lisähaun hakulomakkeen osoitteessa Opintopolku.fi. Lisätietoja ennakkotehtävästä löydät myös kunkin koulutuksen kohdalta Opintopolusta kohdasta Valintakokeet ja pääsykokeet Pääsy- ja soveltuuskoe.

Online-haastattelut

Parhaiten ennakkotehtävän suorittaneet hakijat kutsutaan online-haastatteluun. Haastattelut pidetään 19.4. ja/tai 20.4.2017. Tarkemmat ohjeet ja haastatteluajankohta ilmoitetaan sinulle sähköpostitse tulevassa haastattelukutsussa. Ilmoitettua haastatteluaikaa ei voi muuttaa. Huomaathan, että haastattelu toteutetaan etänä, joten sinulla tulee olla käytössäsi tietokone, jossa on mikki ja kamera sekä toimiva nettiyhteys.

Haastattelukutsut

Haastattelukutsut lähetään noin viikko ennen haastattelua sähköpostitse kaikille kutsuttaville.

Erityisjärjestelyt valintakokeessa

Jos erityisestä syystä tarvitset valintakokeeseen poikkeavia järjestelyjä, täytä oheinen erityisjärjestelyjä koskeva hakemus 24.3.2017 kello 15.00 mennessä. Hakulomakkeella on mainittava tarvittavat erityisjärjestelyt ja perustelut niiden hakemiselle. Liitä hakemukseen kopiot todistuksista, jotka osoittavat erityisjärjestelyjen tarpeen (esimerkiksi lääkärintodistus).

Jos et toimita hakemusta määräaikaan mennessä, TAMKilla ei ole velvollisuutta tarjota pyydettyjä eritysjärjestelyjä.

Päätös erityisjärjestelyistä on kertaluonteinen ja koskee vain kyseistä valintakoetta.

Jos erityisjärjestelyihin oikeuttava este syntyy tai toteat sen hakuajan päättymisen ja valintakoeajankohdan välillä, tulee sinun toimittaa hakemus erityisjärjestelyistä viipymättä TAMKiin.

Opiskelijavalinta

Ensikertalaiskiintiö

Korkeakoulut varaavat osan yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville. TAMK varaa pääsääntöisesti 70 % päivätoteutusten ja 50 % monimuotototeutusten aloituspaikoista ensikertalaisille. Tarkemmat tiedot löydät hakukohteen valintaperusteista Opintopolusta. Lue lisää ensikertalaiskiintiöstä.

Valinnan tulokset

TAMKin lisähaun opiskelijavalinnan tulos julkaistaan Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 3.5.2017. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla järjestelmään esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös tuloskirje sähköpostitse. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja ohjeet miten toimia.

Jos saat opiskelupaikan

 • saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
 • löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolku -palvelusta.
 • ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi.
 • lähetä kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
 • tutustu uuden opiskelijan sivuihin.

Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi.

Opiskelijavalinta on ehdollinen kunnes todistukset on tarkistettu. Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan, mikäli et toimita todistuksia ammattikorkeakouluun ilmoitettuun määräaikaan mennessä tai jos olet antanut hakulomakkeella virheellisiä tietoja pohjakoulutuksesta tai työkokemuksesta.

Opiskelupaikan vastaanotto

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Sinun on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta Oma Opintopolku -palvelussa vahvasti tunnistautuneena tai TAMKin hyväksymisilmoituksessa määrittelemällä tavalla 14.7.2017 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.

Jos tulet hyväksytyksi johonkin hakutoiveeseesi, ja olet varalla ylempään tai ylempiin hakutoiveisiin, voit ottaa paikan vastaan ja jäädä odottamaan ylempien hakutoiveiden valinnan etenemistä. Jos sinut valitaan ylempään hakutoiveeseen, tämä uusi paikka muuttuu automaattisesti sitovasti vastaanotetuksi paikaksi, ellei ylempänä ole hakutoiveita, joihin olet edelleen varasijalla. Jos jäät odottamaan ylempiä hakutoiveita opiskelupaikan vastaanotto muuttuu sitovaksi, jos sinua ei valita ylempiin hakutoiveisiin 14.8.2017 kello 15.00 mennessä. 

Opiskelupaikan vastaanottoilmoitus on sitova, eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa. Jos olet hakenut useampaa korkeakoulupaikkaa, selvitä valintojen tulokset kaikista hakemistasi korkeakouluista ennen ilmoituksen palauttamista.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissa olevaksi opiskelijaksi kevätlukukaudelle 2017. Huom! Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi lukuvuodelle ainoastaan lakisääteisistä syistä. Katso ohjeet.

Ilmoittautuminen tehdään opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä. Voit ilmoittautua korkeakouluun sähköisesti valtakunnallisessa ilmoittautumispalvelussa (OILI) opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä (linkki löytyy Oma Opintopolku -palvelusta kohdasta, jossa opiskelupaikka otetaan vastaan).

Jos jäät odottamaan ylempien hakutoiveidesi valinnan etenemistä, voit ilmoittautua vasta sitten, kun opiskelupaikan vastaanotto on muuttunut sitovaksi. Lue lisää opiskelupaikan vastaanotosta.

Todistuskopiot

Kaikkien TAMKiin opiskelijaksi valittujen tulee toimittaa haussa käytetyt todistuskopiot (koulu- ja työtodistukset) TAMKiin viimeistään 14.7.2017 kello 15.00 tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat koulu- (ja työ)todistukset. TAMK tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.

Yhden korkeakoulupaikan säännös

Yhden korkeakoulupaikan säännös mukaan voit ottaa yhteishausta ja erillishauista vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan lukukaudessa. 

Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu

Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Sinun tulee aina ensin olla yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin. Ellei asia tällöin selviä, teet kirjallisen oikaisupyynnön TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta. Tätä lisähakua koskevan oikaisupyynnön pitää olla perillä 17.5.2017 kello 15.00 mennessä.

Osoita oikaisupyyntö tutkintolautakunnalle ja toimita se kirjaamoon sähköpostitse osoitteella tamk(at)tamk.fi tai postitse osoitteella Tampereen ammattikorkeakoulu, Tutkintolautakunta, Kuntokatu 3, 33520 Tampere.

Lisätietoa

Hakijapalvelut neuvoo asioissa, jotka koskevat hakemista TAMKiin. Ota yhteyttä.