Takaisin

Tradenomiliiton tutkimus 2012: Ylempi tradenomitutkinto tuo vauhtia urakehitykseen

Tradenomiliiton tutkimus 2012: Ylempi tradenomitutkinto tuo vauhtia urakehitykseen

Tradenomiliiton tutkimuksen mukaan ylempi ammattikorkeakoulututkinto tarkoittaa tradenomeille vankempaa asemaa työmarkkinoilla ja vauhtia urakehitykseen.

Tradenomiliitto TRAL ry:n vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot vastaavat hyvin työelämän tarpeisiin. Ne ovat käytännönläheinen tapa kehittää organisaation toimintaa ja lisätä työntekijän osaamista.

Ylemmän tradenomitutkinnon koetaan vaikuttavan positiivisesti tehtävänkuvaan, ylenemiseen ja arvostukseen työelämässä. Koetun vaikutuksen lisäksi tutkinnon suorittaminen vauhdittaa urakehitystä myös konkreettisesti. Asema työorganisaatiossa muuttui vertailtaessa tilannetta ennen ja jälkeen tutkinnon suorittamisen. Tutkinto ja työtehtävien kehitys näkyivät myös palkkauksessa.

Tutkinnon suorittaneista 80 % kokee pystyvänsä hyödyntämään tutkintoa työssään. YAMK:n lopputyöstä eli kehittämistehtävästä koettiin olevan hyötyä koko organisaatiolle. Tutkinnon suoritta neista 84 % oli tehnyt kehittämistehtävän omalle työorganisaatiolleen.

Lähde: Tradenomiliitto TRAL ry:n tutkimus 2012 (pdf)

 

Valokuva: © Picjumbo, Viktor Hanacek

Muokattu 06.06.2016