Takaisin

ViVa löysi Afrikan tähden

ViVa löysi Afrikan tähden

ViVa, Terve raskaus, normaali synnytys -hankkeen päätösseminaarissa 25.10.2017 kuultiin hankkeen vaiheista, innovaatioista ja kiitettiin hankkeen toteutumista edistäneitä tahoja. Kolmivuotisen hankkeen intohimoinen tavoite oli lisätä perheiden, raskaana olevien, raskautta suunnittelevien ja nuorten lisääntymis- ja seksuaaliterveyttä tuottamalla oikeaa ja luotettavaa tietoa digitaalisessa muodossa kaikkien saataville.

Vuonna 2015 alkanut hanke saavutti merkittäviä tavoitteita kolmen vuoden aikana:

- Yli 1000 asiantuntijaa sai tietoa seksuaaliterveyden aiheista hankkeen koulutustilaisuuksissa.

- Kysy Kätilöltä -nettipalvelu käynnistettiin yhdessä Taysin kanssa, kävijöitä ympäri Suomen.

- Tuotettiin ohjaus- ja opiskelumateriaalia kaikkien saataville viva.tamk.fi -sivustolle.

- Diva-nettivalmennus toteutettiin yhdessä Diabetes-liiton kanssa. Valmennukseen osallistunut tähän mennessä jo 253 naista ympäri Suomen.

- Tuotettiin kaksi julkaisua, Viisaat valinnat – Tietoa, tukea, ohjausta

ja Viisaat valinnat – Terveenä raskaaksi, hyvä synnytys

- Tuotettiin videoita, joiden katsojamäärä YouTubessa on jo 200 000, Vivan Facebook, hedelmällisyyspeli ja Synnytys Suomi-sanakirja

ViVa-hanketta koordinoi Tampereen ammattikorkeakoulu ja partnerina on Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden edistämisen määrärahasta vuosina 2015 - 2017.

Kuvassa ViVan projektiryhmä: Vasemmalta ylhäältä yliopettaja Jouni Tuomi, projektikoordinaattori Minni Koivunen, ylihoitaja Anne Kalvas. Keskirivi vasemmalta projektipäällikkö Anna-Mari Äimälä, lehtorit Marika Mettälä ja Elina Botha sekä yliopettaja Paula Stenfors.  Edessä vasemmalta Taysin oh Sanna-Kaisa Kukko ja dibeteskätilö Paula Mäkelä. Kuvaaja Anna Vättö.

Muokattu 02.11.2017