Takaisin

Verstaalta vauhtia työllistymiseen

Verstaalta vauhtia työllistymiseen

Osuuskunta Verstas takoo tietotekniikan opiskelijoista osaavia ammattilaisia.

Kilpailu tietotekniikan alan työpaikoista on kova. Osuuskunta Verstas on perustettu tukemaan tietotekniikan opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia ja opinnäytetöiden suorittamista. Verstas markkinoi opiskelijoiden osaamista, tukee yrittäjyyttä sekä tuo yritykset ja opiskelijat lähemmäs toisiaan.

– Verstaan kautta suoritetuilla toimeksiannoilla opiskelijamme pystyvät näyttämään työnantajille tuotekehitys- ja palveluosaamistaan sekä innovointikykyään. Työnantajille tämä on ainutkertainen mahdollisuus onnistua rekrytoinneissa, tieto- ja viestintätekniikan koulutuspäällikkö Ari Rantala sanoo.

Onnistuneet projektit ovat ruokkineet toinen toistaan

– Olen hyvin tyytyväinen tuloksiimme. Erityisesti kasvaville 2–5 hengen yrityksille olemme löytäneet hyviä rekrytoitavia henkilöitä opiskelijoistamme.

Osuuskunnan puuhamies ja perustajajäsen, insinööriopiskelija Vihtori Lehtonen näkee Verstaan hyvänä testiajona yrityksille.

"Verstas antaa uutta motivaatiota pysyä alalla, jolloin keskeyttämisiä ei synny ja opiskelijat valmistuvat opinnoissaan."

– Tämä on mainio tapa rekrytoida uusia ihmisiä. Tässä voi kumpikin osapuoli testata soveltuvuutta yrityksen palvelukseen omalta kantiltaan.
Rantala ja Lehtonen pitävät tärkeänä sitä, että Verstaalla tuetaan myös niitä opiskelijoita, joille epäonnistumiset ovat opintojen alussa olleet tuttuja. Verstas antaa uutta motivaatiota pysyä alalla, jolloin keskeyttämisiä ei synny ja opiskelijat valmistuvat opinnoissaan.

– Verstas-nimestä tulee mieleen lämpimät muistot lapsuudestani Alahärmässä. Kylällä oli pieni verstas, jossa papat opettivat nuoremmille työkalujen käyttöä ja elämän realiteetteja. Samanlaista positiivista, kannustavaa tunnelmaa sekä tekemisen meininkiä on myös meidän verstaalla, Rantala iloitsee.

Ilman hyviä verkostoja ja yhteistyökumppaneita osuuskunnan perustaminen ei onnistu.

– TAMKin innovaatioasiamiehen tuella pääsimme hyvään alkuun. Uutena toimintona olemme käynnistäneet elektroniikkakerhon 10-vuotiaille koululaisille.  Ensimmäiset kerhotapaamiset on pidetty, ja niistä on selviydytty hengissä.

 

TEKSTI JA KUVA: ARJA HAUTALA

****

Juttu on julkaistu TAMK.nyt-verkkolehdessä. Lue lisää TAMK.nytin juttuja!

****

Muokattu 29.03.2016