Takaisin

Valoa pimeyteen –tiedetapahtuma

Seminaari tai infotilaisuus

Valoa pimeyteen –tiedetapahtuma Valoa pimeyteen –tiedetapahtuma

Päivämäärä: 27.01.2018

Kellonaika: 10.00 - 17.00

Paikka: Tampere-talo, Sorsapuistosali

Kenelle: Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa!


Valoa pimeyteen ­–tiedetapahtuma lauantaina 27.1. katsoo 100-vuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään sekä pohtii Suomen roolia maailman politiikassa.

Tapahtuman kantavana teemana on Tampere 1918 – maailma 2018. Otsikot Sisällissodasta kansalaisyhteiskuntaan, Tampere 1918 näyttämöllä, Infosota ja kyberturvallisuus ja Suomi sovittelijana sisältävät laajan läpileikkauksen päivän aiheisiin.

Tampere-talon Sorsapuistosalissa historiaan ja nykypäivään paneutuvat muun muassa professorit Pertti Haapala, Pirjo Markkola ja Jarmo Limnell, säveltäjä Olli Kortekangas, kirjailija Elina Hirvonen, tutkija Mari Lind, ministeri Elisabeth Rehn ja kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä. Tapahtuman päättää Kukku Melkkaan ja Olli Löytyn toimittaman Toistemme viholliset –teoksen julkistaminen.

Lasten akatemian luennolla selviää, miten Muumit ovat syntyneet. Ohjelmassa ovat myös Ursan planetaarionäytökset, Lumaten tiedetyöpajat ja Muumimuseon oma komeettatyöpaja.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman ohjelma

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuman toteuttavat yhteistyössä Aamulehti, Pirkanmaan liitto, Poliisiammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen kaupunki, Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampere-talo.

Muokattu 29.01.2018