Takaisin

Uurastus palkitaan – valmistuvat juhlivat

Uurastus palkitaan – valmistuvat juhlivat

Onnea kaikille valmistuville ja iloista juhlapäivää!
Onnea kaikille valmistuville ja iloista juhlapäivää!

TAMKin valmistumisjuhla lauantaina 9.6. aamupäivällä oli viileähköstä kesäsäästä huolimatta tunnelmaltaan lämmin. Valmistuneiden ja heidän läheistensä riemu oli käsin kosketeltavaa!

Uteliaisuus, rohkeus ja ihmisyys. Nämä kolme elämän perusperiaatetta tilaisuuden juhlapuhuja, TUT Industry Professor Matti Sommarberg nosti esiin kehottaen valmistuvia opiskelijoita muistamaan ja säilyttämään ne läpi elämän. Kuten koko maailma, myös työelämä tulee muuttumaan tekoälyn ja digitalisaation myötä. Uudet mahdollisuudet kannattaa ottaa vastaan uteliaasti ja rohkeasti. Tekoäly ei korvaa ihmistä.

- Ihmisen aivokapasiteetti ole sama kuin ihmisyys, Sommarberg muistutti. - Todistuksessa näkymätön taito on kyky oppia uutta. Säilyttäkää se!

Myös rehtori Markku Lahtinen kannusti valmistuvia kehittämään itseään ja taitojaan myös valmistumisen jälkeen.

- Tutkinto on vain väline, joka antaa perusvalmiudet toimia työelämässä ja yhteisöissä. Varmin tapa pysyä kehityksessä mukana on kehittää itseään, rehtori kannusti.

Tekoälyn ja digitalisaation keskeltä palattiin ihmisyyden perustaan: ystävyyssuhteisiin ja verkostoihin. Valmistuva rakennusarkkitehti Riikka Souru korosti opiskelijan puheenvuorossa ystävien, opettajien ja yhteistyökumppanien asemaa opiskelijan elämässä.

- Kaipuu opiskelupäiviin yllättää vielä vuosienkin päästä, Souru muistuttaa.

Juhlassa tulevaisuus kohtasi historian. Uusia valmistuneita juhlimassa oli mukana 40 vuotta sitten valmistuneita autoinsinöörejä sekä 50 vuotta sitten valmistuneita rakennusmestareita. Seniori-insinöörit kunnioittivat läsnäolollaan kaikkia valmistuneita, ja erityisesti rakennusarkkitehteja, joita TAMKista valmistui ensimmäistä kertaa 25 vuoden tauon jälkeen. Heistä jokaisella on jo työpaikka - alalla on siis osaajille kysyntää.

Kevätkaudella 2018 TAMKista valmistuu lähes tuhat uutta osaajaa eri aloille.

Toukokuussa valmistuneet
Kesäkuussa valmistuneiden nimet julkaistaan TAMKin verkkosivuilla 30.6.

Parhaat opinnäytetyöt palkittiin

Kevään parhaina opinnäytetöinä palkittiin kaksi ajankohtaisiin aiheisiin paneutuvaa työtä.

AMK-tutkintojen sarjassa raati valitsi parhaaksi metsätalouden AMK-opiskelija Inna Salmisen opinnäytetyön Metsähallituksen luontokeskusten yrittäjävetoisuus. Aihe on vaativa, eikä sitä ole aiemmin Suomessa tutkittu. Salminen on lähestynyt aihekokonaisuutta johdonmukaisesti ja selkeästi. Opinnäytetyö on laaja ja perusteellinen, loppupäätelmät sisältävät konkreettisia toimintaehdotuksia.

Ylempien AMK-tutkintojen sarjassa palkittiin sosionomi YAMK -opiskelija Sanna Jutilan opinnäytetyö Ennaltaehkäisevää ohjausta? Asiakkaiden kokemuksia Ylöjärven kaupungin ohjaavasta perhetyöstä ja työn vaikuttavuudesta. Aihe on yhteiskunnallisesti ajankohtainen ja työelämää palveleva. Jutila on rakentanut opinnäytetyönsä teoreettisen taustan ja tutkimusasetelman monitasoisesti ja perusteellisesti. Hän on toteuttanut ja kuvannut kyselytutkimuksen tarkasti. Lisäksi hän on onnistunut löytämään ratkaisuja esille tulleisiin perhetyön palvelun puutteisiin.


Teksti: Anna Vättö, Leena Stenman
Kuvat: Anna Vättö

 

 

 

Muokattu 10.06.2018