Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen, päivätoteutus

Lämpimät onnittelut! Olet saanut mielenkiintoisen ja haastavan opiskelupaikan Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa tulet suorittamaan tradenomin tutkinnon. Opiskelupaikka sijaitsee Tampereella osoitteessa Kuntokatu 3.

Julkaisemme tällä sivulla käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan tietoihin huolellisesti ennen opintojen alkua.  

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Opiskelu alkaa keskiviikkona 16.8. klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen juhlasalissa D1-04 (Kuntokatu 3/Teiskontie 33, D-talon 1. krs.). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnä olevaksi ilmoittautuneen tulee olla paikalla. Opintojen ensimmäisellä viikolla (16. - 18.8.) ovat ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta pääset hyvin vauhtiin opinnoissasi, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Ota henkilötodistus ja oma tietokone mukaasi torstaina 17.8.. 

Tarkastamme alkuperäiset koulutodistukset torstaina 17.8., joten tuo myös todistukset silloin mukanasi. Opiskelupaikan vastaanottaneen hakijan yhteishaussa antamia tietoja verrataan hänen koulutodistuksiinsa. Jos et toimita pyydettyjä todistuksia pyynnöstä huolimatta, ammattikorkeakoulu purkaa opiskelijavalintasi. Opiskelijavalinta puretaan myös, jos hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, eikä hän oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan. Opintosihteeri Sirpa Nieminen ilmoittaa, milloin todistukset ovat noudettavissa toimistosta B1-15.

Koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan: yrittäjyyden ja tiimijohtamisen suunnitelma. Sen avulla voit perehtyä mm. opintojen rakenteeseen ja sisältöihin.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos olet aikaisemmin opiskellut ammattikorkeakoulussa tai muussa korkeakoulussa, voit sisällyttää aikaisempia, enintään kymmenen vuotta vanhoja opintojasi tutkintovaatimusten rajoissa tradenomin tutkintoon. TAMKin hyväksilukemiskäytänteistä on tietoa opinto-oppaassa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, jos ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. Varaa opintosihteerin (sirpa.nieminen@tamk.fi) kautta tapaamisaika opinto-ohjaajalle.

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopinnoissa työskennellään paljon verkossa, joten oma tietokone on suositeltava.  Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (mm. Office ProPlus -ohjelmapaketti). Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Tradenomiopiskelijoiden yhdistys lähettää terveisiä uusille tradenomiopiskelijoille. Lue tiedote!

Yrittäjyyteen ja tiimijohtamiseen hyväksytyn opiskelijan muistilista

 1. Ota opiskelupaikka vastaan.

2. Ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.

3. Lähetä TAMKin hakijapalveluihin kopiot niistä koulutodistuksistasi, joista olet ilmoittanut tietoja yhteishaussa. Todistusten pitää olla perillä viimeistään 14.7.2017 kello 15.00. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.

4. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

5. Tutustu TAMKin kotisivuilla oman koulutuksen esittelyyn ja opetussuunnitelmaan. 

6. Tutustu opiskelijakunta Tamkon tuottamaan Opiskelijan oppaaseen.

7. Muista tarvittaessa tehdä muuttoilmoitus esimerkiksi osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi tai soittamalla numeroon 0295 535 535.

9. Ole paikalla, aloitamme opinnot keskiviikkona 16.8. klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen juhlasalissa, Kuntokatu 3.

10. Opiskele, verkotu ja pidä hauskaa!

Lisätietoja

Opintosihteeri Sirpa Nieminen, p. 040 801 6253, sirpa.nieminen@tamk.fi
Opinto-ohjaaja Paula Lamminen, p. 040 801 6388, paula.lamminen@tamk.fi

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.