Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen, päivätoteutus

Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen, päivätoteutus

Lämpimät onnittelut! Olet saanut mielenkiintoisen ja haastavan opiskelupaikan Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa tulet suorittamaan tradenomin tutkinnon. Opiskelupaikka sijaitsee Tampereella osoitteessa Kuntokatu 3.

Julkaisemme tällä sivulla käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan tietoihin huolellisesti ennen opintojen alkua.  

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Opiskelu alkaa keskiviikkona 15.8. klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen juhlasalissa D1-04 (Kuntokatu 3/Teiskontie 33, D-talon 1. krs.). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnä olevaksi ilmoittautuneen tulee olla paikalla. Opintojen ensimmäisellä viikolla (15. - 17.8.) ovat ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta pääset hyvin vauhtiin opinnoissasi, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Ota henkilötodistus ja oma tietokone mukaasi torstaina 16.8.. 

Tarkastamme alkuperäiset todistukset torstaina 16.8., ota todistus henkilöllisyydestäsi sekä alkuperäiset haussa käyttämäsi todistukset (ei ylioppilastutkintotodistusta) mukaasi aloittaessasi opintosi orientoivilla päivillä. Alkuperäiset todistukset kerätään ja tarkistetaan. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Opintoasiainkoordinaattori Sirpa Nieminen ilmoittaa, milloin todistukset ovat noudettavissa toimistosta B1-22a.

Koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan: yrittäjyyden ja tiimijohtamisen suunnitelma. Sen avulla voit perehtyä mm. opintojen rakenteeseen ja sisältöihin.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos olet aikaisemmin opiskellut ammattikorkeakoulussa tai muussa korkeakoulussa, voit sisällyttää aikaisempia, enintään kymmenen vuotta vanhoja opintojasi tutkintovaatimusten rajoissa tradenomin tutkintoon. TAMKin hyväksilukemiskäytänteistä on tietoa opinto-oppaassa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, jos ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. Varaa opintoasiainkoordinaattorin (sirpa.nieminen@tamk.fi) kautta tapaamisaika opinto-ohjaajalle.

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopinnoissa työskennellään paljon verkossa, joten oma tietokone on välttämätön.  Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (mm. Office ProPlus -ohjelmapaketti). Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Tradenomiopiskelijoiden yhdistys lähettää terveisiä uusille tradenomiopiskelijoille. Lue tiedote!

Yrittäjyyteen ja tiimijohtamiseen hyväksytyn opiskelijan muistilista

 1. Ota opiskelupaikka vastaan.

2. Ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.

3. Lähetä TAMKin hakijapalveluihin kopiot niistä koulutodistuksistasi, joista olet ilmoittanut tietoja yhteishaussa. Todistusten pitää olla perillä viimeistään 10.7.2018 kello 15.00.

4. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

5. Tutustu TAMKin kotisivuilla oman koulutuksen esittelyyn ja opetussuunnitelmaan. 

6. Tutustu opiskelijakunta Tamkon tuottamaan Opiskelijan oppaaseen.

7. Aktivoi käyttäjätunnuksesi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

9. Ole paikalla, aloitamme opinnot keskiviikkona 15.8. klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen juhlasalissa, Kuntokatu 3.

10. Opiskele, verkostoidu ja pidä hauskaa!

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Sirpa Nieminen, p. 040 801 6253, sirpa.nieminen@tamk.fi
Opinto-ohjaaja Paula Lamminen, p. 040 801 6388, paula.lamminen@tamk.fi

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.