Takaisin

Uudelle opiskelijalle - Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely, päivätoteutus

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely, päivätoteutus

Lämpimät onnittelut! Olet saanut mielenkiintoisen ja haastavan opiskelupaikan Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa tulet suorittamaan tradenomin AMK-tutkinnon. Opiskelupaikka sijaitsee Tampereella osoitteessa Kuntokatu 3. Julkaisemme tällä sivulla käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan tietoihin huolellisesti ennen opintojen alkua. 

Opintoihin valmistautuminen ja opiskelun alkaminen

TAMKin toimintaan voit tutustua TAMKin verkkosivustolla. Sivustolla on runsaasti tietoa mm. tietojenkäsittelyn koulutuksesta, opiskelijatarinoita, yhteystietoja, karttoja sekä linkit TAMKin blogeihin ja Facebook-sivulle.

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan. Lisäksi voit tutustua opinto-oppaan avulla mm. opintojen rakenteeseen ja sisältöihin sekä opiskeluun TAMKissa.

Tradenomiopiskelijoiden yhdistys lähettää terveisiä uusille tradenomiopiskelijoille tällä tiedotteella

Opiskelu alkaa keskiviikkona 15.8.2018 klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen juhlasalissa D1-04 (Kuntokatu 3 / Teiskontie 33, D-talon 1. krs). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen tulee olla paikalla. Opintojen ensimmäisellä viikolla (15.-17.8 ) ovat ns. orientoivat päivät, jolloin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Myös ensimmäiset opinnot käynnistyvät. Jotta pääset hyvin vauhtiin opinnoissasi, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Ota henkilötodistus ja oma tietokone mukaasi torstaina 16.8. 

Hakutietojen tarkastaminen   

Tarkastamme alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa torstaina 16.8., joten tuo ne silloin mukanasi. Ota mukaasi myös henkilöllisyystodistus. Opiskelupaikan vastaanottaneen hakijan yhteishaussa antamia tietoja verrataan hänen koulutodistuksiinsa. Jos et toimita pyydettyjä todistuksia pyynnöstä huolimatta, ammattikorkeakoulu purkaa opiskelijavalintasi. Opiskelijavalinta voidaan purkaa myös, jos hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, eikä hän oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Hyväksilukeminen 

Jos olet aikaisemmin opiskellut ammattikorkeakoulussa tai muussa korkeakoulussa, voit sisällyttää aikaisempia, enintään kymmenen vuotta vanhoja, opintojasi tutkintovaatimusten rajoissa tradenomin tutkintoon. TAMKin hyväksilukemiskäytänteistä on tietoa opinto-oppaassa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, jos ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista.

Opiskeluvälineet

Tietojenkäsittelyn ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan tietokoneen. Ota tietokone mukaasi heti opintojen alkaessa. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia. Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa maksuttomasti myös omalle tietokoneelle (mm. Office ProPlus -toimisto-ohjelmapaketti - älä siis osta sitä). 

Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

Tietojenkäsittelyyn hyväksytyn opiskelijan muistilista

1.Ota opiskelupaikka vastaan. 

2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi. 

3. Toimita TAMKin hakijapalveluihin 10.7.2018 kello 15.00 mennessä kopiot koulutodistuksistasi, joista olet ilmoittanut tietoja yhteishaussa. Myös postitse lähetettyjen todistusten tulee olla perillä tällöin. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse toimittaa kopiota.

4. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

5. Tutustu TAMKin kotisivuilla oman koulutuksen esittelyyn ja opetussuunnitelmaan

6. Muista tarvittaessa tehdä muuttoilmoitus esimerkiksi verkossa tai soittamalla numeroon 0295 535 535. 

7. Ole paikalla, kun opiskelu alkaa ja tuo mukanasi alkuperäiset koulutodistukset sekä henkilöllisyystodistuksesi. Polkaisemme opinnot käyntiin keskiviikkona 15.8. klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen juhlasalissa, Kuntokatu 3.

8. Opiskele, verkotu ja pidä hauskaa!

Tervetuloa opiskelemaan Tampereen ammattikorkeakouluun!

Lisätietoja

Opintosihteeri Teija Helin, puh. 040 801 6249, teija.helin(at)tamk.fi (lomalla 6.7.-28.7.) 
Opinto-ohjaaja Harri Saarinen, puh. 040 835 3499, harri.saarinen(at)tamk.fi (lomalla 5.8. asti) 
Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075.