Tradenomi (AMK), Liiketalous, myyntiosaamista merkonomeille, monimuotototeutus

Lämpimät onnittelut! Olet saanut mielenkiintoisen ja haastavan opiskelupaikan Tampereen ammattikorkeakoulusta, jossa tulet suorittamaan tradenomin (AMK) tutkinnon. Opiskelupaikka sijaitsee Tampereella osoitteessa Kuntokatu 3.

Julkaisemme tällä sivulla käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan tietoihin huolellisesti ennen opintojen alkua.

Opintojen alkaminen ja todistusten kerääminen

Opiskelu alkaa torstaina 24.8. klo 9.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksen  luokassa B5-31 (Kuntokatu 3 / Teiskontie 33, B-talon 5. krs.). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen tulee olla paikalla. Opintojen alussa ovat ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta pääset hyvin vauhtiin opinnoissasi, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Orientoivien päivien aikana tarvitset omaa tietokonetta.

Tarkastamme alkuperäiset työ- ja koulutodistukset opintojen alkaessa, joten tuo ne ja henkilöllisyystodistus mukanasi torstaina 24.8. Opiskelupaikan vastaanottaneen hakijan yhteishaussa antamia tietoja verrataan hänen työ- ja koulutodistuksiinsa. Jos et toimita pyydettyjä todistuksia pyynnöstä huolimatta, ammattikorkeakoulu purkaa opiskelijavalintasi. Opiskelijavalinta puretaan myös, jos hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, eikä hän oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan. Opintosihteeri ilmoittaa, milloin hän palauttaa todistukset tarkastuksen jälkeen sinulle.

 

Koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä oman koulutuksesi opetussuunnitelmaan. Sen avulla voit perehtyä mm. opintojen rakenteeseen ja sisältöihin.

Tradenomikoulutukseen kuuluu sekä ammatillisen englannin että ruotsin kielen opintoja. Kuulet tarkemmin kielten opiskelusta orientoivien päivien kieli-infossa. Kieliopinnoista löytyy yleistä tietoa TAMKin opinto-oppaasta  ja Kielipalveluiden blogista.

 

Opintojen aikataulut

Tutustu syksyn lähipäivien ja verkko-opetusiltojen aikatauluihin.

 

Ennakkotehtävät

Valmistaudu orientaatiopäiville tekemällä oheiset ennakkotehtävät.

 

Opiskeluvälineet

Ammattikorkeakouluopinnoissa työskennellään paljon verkossa, joten oma tietokone on välttämätön.  Lisäksi tarvitset ns. headsetin eli kuuloke-mikrofoniyhdistelmän. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (mm. Office ProPlus -ohjelmapaketti). Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos olet aikaisemmin opiskellut ammattikorkeakoulussa tai muussa korkeakoulussa, voit sisällyttää aikaisempia, enintään kymmenen vuotta vanhoja opintojasi tutkintovaatimusten rajoissa tradenomin tutkintoon. TAMKin hyväksilukemiskäytänteistä on tietoa opinto-oppaassa.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, jos ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Hyväksiluvuista kerrotaan orientaatiopäivillä, jolloin on varattavissa tapaamisaika koulutuksen opinto-ohjaajalle.

 

Lisätietoja

  • Opintosihteeri Suvi Hokkanen, puh. 040 669 4976, suvi.hokkanen(at)tamk.fi
  • Opinto-ohjaaja Paula Lamminen, puh. 040 801 6388, paula.lamminen(at)tamk.fi

Kesäaikana TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto@tamk.fi tai 040 801 6075

 

Liiketalouden monimuotototeutukseen hyväksytyn opiskelijan muistilista

1. Ota opiskelupaikka vastaan.

2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi.

3. Lähetä TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 14.7.2017 kello 15.00 kopiot niistä koulutodistuksistasi, joista olet ilmoittanut tietoja yhteishaussa.

4. Tutustu orientoivien päivien ohjelmaan.

5. Tutustu TAMKin kotisivuilla opetussuunnitelmaan.

6. Tee orientoivien päivien ennakkotehtävät.

7. Hae tarvittaessa opinto- tai aikuiskoulutustukea.

8. Ole paikalla, kun opiskelu alkaa torstaina 24.8. klo 9.00 TAMKin pääkampuksen luokassa B5-31, Kuntokatu 3.